Hovudside

Chimney rengjøring Prosedyrer

by Walther

Selv om en koselig fyr i peisen er behagelig på en kald vinterkveld, skorsteiner samle sot, kreosot, støv og rusk som kan medføre brannfare. Buildup kan også forstyrre riktig luft utkast er nødvendig for å opprettholde en tre-fire. Minst en gang per år, bør skorsteinen rengjøres grundig.

Materialer


For skorstein rengjøring, må du ha en riktig størrelse skorstein pensel, seksjonert pensel stenger, en skorstein cover, en bøtte, en lommelykt og en industristøvsuger.

Beskytte Peis Interior


Fjern spjeldet, hvis mulig. Dekk peisen åpningen med en peis deksel. Noen dekker har små ventiler som du kan feste en støvsuger slangen; betjene (butikk-type) støvsuger mens rengjøring av skorstein vil hindre støv kommer inn i hjemmet.

Chimney rengjøring (Top-Down Method)


Koble skorstein børstehodet til stang og senk den inn i toppen av skorsteinen. Bruk en fleksibel stang hvis din flue har svinger eller svinger. Legg nok stangseksjoner til børsten når bunnen av skorsteinen. Starter på toppen, flytte skorstein pensel kraftig opp og ned, jobber en fot eller så av flue om gangen. Etter å ha nådd bunnen av skorsteinen, inspisere pipa ved hjelp av en lommelykt. Hvis sot eller drivved restene, fortsette til overflatene har blitt grundig ryddet.

Ved hjelp av en skorstein Clean-Out (Bottom-Up Method)


Noen peiser har en innebygd clean-out åpning som gjør det mulig å rense fra bunnen opp. Etter innstilling av peisen dekselet, setter skorstein pensel og fleksibel stang inn i ren ut og jobbe det oppover. Inspisere arbeidet gjennom spjeldet åpning ved hjelp av en sterk lommelykt. Bruk bøtte plassert inne i peisen for å samle inn eventuelle rester som faller ned flue.

Forsiktighetsregler


Ikke arbeid på taket uten sikkerhetssele til å feste til skorsteinen. Ikke prøv å rense en skorstein fra bunnen opp gjennom en peis demper. Dekker peis åpning helt er umulig, og støv, sot og rusk vil falle fritt på hodet ditt, klærne dine, peisen åren og noen nærliggende teppe, tepper og møbler. Hvis tilgang til taket er vanskelig eller farlig, og peisen din ikke har en ren ut, ansette profesjonelle skorstein feiemaskiner som vil ha spesialisert utstyr for å gjøre jobben sikkert og holde huset rent.