Hovudside

Kan Baderoms Lights & Outlets Vær på samme krets?

by Walther

Fordi kombinasjonen av vann og elektrisitet kan være dødelig, kode krav for baderom er strenge. De er utformet for å beskytte familien mot skade eller død som følge av elektriske støt. National Electric Code (NEC) bestemmer hvilke elementer i et bad kan være på samme elektriske sikringskursen.

Enkelt bad


Hvis kursens du jobber med bare leverer strøm til en enkelt bad og ikke til noen annen del av hjemmet ditt, så utsalg i badet og lysene kan være på samme krets. Du kan også kjøre rooma € ™ s avtrekksvifte på samme krets. Selv om dette er akseptabelt i henhold til NEC retningslinjer, kan du støte på problemer hvis noe turer GFCI stikkontakt på badet. Ikke bare vil du miste bruken av uttaket, men lys og vifte kan også slås av.

Flere bad


Hvis du trenger å kjøre strøm til flere bad i hjemmet, kode kravene endres. Du kan bruke samme sikringskursen til å levere strøm til de utsalgssteder i mer enn ett bad, men du kan ikke plassere lys eller andre elementer på samme krets. Det doesnâ € ™ t uansett om lysene er i bad eller andre deler av hjemmet; kretsen må være dedikert til bad uttak. En annen krets kan tjene lys og avtrekksvifter på badene.

Andre krav


Ifølge NEC, er minst ett utløp som kreves i et bad, og det må være innenfor 3 meter av den ytre kanten av vasken. Du kan ikke plassere en stikkontakt inne eller over en dusj eller badekar. Utsalg i badet og kretsen som leverer strøm til rommet bør bli vurdert ved 20 ampere. Uttakene må ha GFCI beskyttelse. GFCI, eller Ground-Fault kretsutkoblere, kuttet strømmen til stikkontakten for å forhindre elektriske støt.

Betraktninger


Mens NEC er akseptert over hele USA, kan kommunen stille andre krav til elektrisitet i bad. Før du gjør endringer i homeâ € ™ s bad, ta kontakt med en lokal bygningsinspektør. Hun kan gi deg beskjed hvis planene bryter noen kode krav og spare deg fra å måtte foreta dyre reparasjoner når du prøver å selge ditt hjem i fremtiden.