Hovudside

Fish Pond Pumper og filter

by Walther

Fish Pond Pumper og filter

Fiskedammer er et populært tillegg til hager verden over. Enten de lager alt fra koi til gullfisk, trenger en fiskedam rent vann med en jevn tilførsel av oksygen hvis det kommer til å fortsette å opprettholde livet. I naturen, ville disse kravene oppfylles ved naturlige funksjoner, som for eksempel en bekk eller foss, og en lokal økosystem som opprettholder den rette balansen av kjemikalier i vannet. Da disse ikke eksisterer i en fiskedam i hagen, må du gjenskape sine effekter ved hjelp av pumper og filtre.

Funksjon av Pond Pumper


En pumpe i en fiskedam er der for å tilføre oksygen til vannet i dammen. Selv oksygenet brukes av fisken for å puste, de er ikke de eneste som nyter godt. Dammen filteret, dersom det er et biologisk filter, inneholder bakterier som trenger oksygen for å overleve og fortsette å rense vannet i dammen. Pumpen i dammen er derfor en viktig del av din fiskedam.

Funksjon av Pond Filters


Pond filtre brukes for å fjerne kjemikalier, slik som ammoniakk og andre nitratbasert giftstoffer fra vannet. Disse er avfallsprodukter som forårsakes av råtnende organisk materiale, som for eksempel løv og fiskemat, samt et avfallsprodukt fra fisken selv. Hvis venstre for å bygge opp, disse kjemikaliene raskt nå giftige nivåer, drepe fisk i dammen.

Betraktninger


Ikke alle filtre begynner å jobbe i det øyeblikket de er utstyrt til en dam. Biologiske filtre trenger tid til å bygge opp en tilstrekkelig koloni av bakterier før de begynner å jobbe. Disse filtrene fungere ved å lede vannet gjennom et lag av bakterier som absorberer giftstoffer fra vannet. Det kan ta opp til seks uker for denne kolonien å utvikle. Dette utvikle tid bør tas i betraktning når du installerer et nytt filter.

Advarsel


Biologiske filtre bruker opp en stor mengde av oksygen i en dam, slik at dammen er behov for en konstant tilførsel av oksygen pumpes inn i den hvis den er for å opprettholde både liv i filteret og fisken i dammen. Det er derfor viktig at pumpen i dammen bare bli slått av i noen minutter av gangen, for eksempel ved rengjøring eller reparere det, hvis du ønsker å holde fisk i dammen.