Hovudside

Planter Native til Honduras

by Walther

Planter Native til Honduras

Honduras er hjem for mer enn 5000 forskjellige plantearter som lever sine jungler, tørre barskog, korallrev og mangrover, ifølge Encyclopedia of Nations. Disse plantene kommer i et bredt spekter av farger, teksturer og former, fra kjent for eksotisk. Noen innfødte planter har funnet veien inn i hager og gårder rundt om i verden, mens andre vokser utelukkende i Honduras.

Brassavola Digbyana


Dette native orkide arter er den nasjonale blomst i Republikken Honduras. Rosen var faktisk Honduras nasjonale blomst mellom 1946 og 1969, men de innfødte Brassavola digbyana erstattet den i 1969. Dette anlegget vanligvis blomstrer om våren og sommeren, produserer langlivede grønne blomster mellom 5 og 7 inches i diameter. Blomstene er spesielt velduftende tidlig på kvelden. Brassavola digbyana foretrekker delvis sol og en varm (60 til 80 grader Fahrenheit), fuktig klima.

Pinus Oocarpa


Dette native furu bebor områder i Honduras, Guatemala, El Salvador, Nicaragua og Mexico, vanligvis på høyder over 3600 meter. Pinus oocarpa ble erklært nasjonal tree of Honduras i 1927, og er beskyttet av lover for å regulere mot over-logging og skogbranner. Vanlige navn for Pinus oocarpa inkluderer hasselnøtt furu og meksikanske gul furu. Dette treet vil vokse i områder som får mellom 46 og 70 inches av nedbør i året

Fernaldia Pandurata


Fernaldia pandurata, vanligvis kjent som loroco, vokser vilt i tropiske områder av Nord-Amerika og det sørlige Mexico. Sine duftende blomsterknopper er fortært hele Honduras og El Salvador, ofte kokt med ris, egg, ost eller kylling å gjøre tamales, tortillas og andre stedegne retter. Fernaldia pandurata vokser på lange lianer og produserer blomster mellom mai og oktober.

Hondurodendron


Dette native treslags er rundt 40 meter høy når fullvoksen og produserer lite mannlige og kvinnelige blomster som er ca 1/8 cm i diameter. Hondurodendron vokser utelukkende i Parque Nacional El Cusuco i nordvestlige Honduras, ifølge Physorg.com, og er "allment men tynt fordelt i parken." Dette treet vokser hovedsakelig i godt drenert jord på rygger og skråninger.