Hovudside

Vill plante frø

by Walther

Vill plante frø

Planter som vokser naturlig i naturen kan ikke stole på gartnere eller botanikere for å reprodusere. Disse plantene ofte reprodusere måten mange planter har i århundrer: ved frø. Selv om blomster er vakre, er deres viktigste formål å trekke pollinerende insekter som gjødsle plantene. Når befruktning finner sted, blekner blomsten til å produsere frø eller frøkapslene. I hver av disse frø ligger muligheten for nye anlegg. Vill plante frø er like varierte som de metoder som er de spredt.

Anatomi


Selv frø varierer mye i utseende, de har fellestrekk. Hvert frø har et frø vegg eller belegg for å beskytte frøet tørker ut. Mesteparten av frø er satt sammen av en substans som kalles en endosperm. Stivelse gir næring til frøet og frøplante inntil planten utvikler røtter. Embryoet er den lille frøplante eller potensiell plante.

Distribusjon


Vill plante frø er distribuert av mange metoder. Noen blir spist av fugler og pattedyr, slik tilfellet er med bær og andre frukter. Frøet vegg beskytter disse frøene mens de går gjennom et dyrs fordøyelseskanalen og de blir flyttet til et sted de kan vokse. Andre frø, som for eksempel løvetann, spres med vinden. Echinacea frøene faller ikke langt fra morplanten og sakte spredt over et område. Mange andre frø er utstyrt med mothaker og blir båret av pels av dyr til et nytt sted.

Størrelse


Størrelsen på vill plante frø kan variere sterkt. California blåklokke, valmue og ryllik frø er liten, omtrent på størrelse med sandkorn. Frøene av vill søt ert er omtrent på størrelse med en tørket ert. Den quipo tre, en vill plante innfødt til regnskogen i Sør-Amerika, har frø mye større enn en menneskehånd.

Tidsramme


Vill plante frø kan forbli sovende i jorda i mange år før den rette kombinasjonen av lys, temperatur og fuktighet er nådd. Når frøet begynner å spire, eller vokse, kan det ta opptil en uke, flere uker eller en måned for anlegget å dukke opp fra jorda.

Samling


Vill plante frø som vokser i pods skal samles like pods begynne å knekke åpen. Frø hoder på ville blomster skal samles under ett. Frøet hodet er kuttet fra stammen når frøene løsner. Lagre alle innsamlede frø i brune papirposer fra lys, fuktighet og drastiske endringer i temperatur til du er klar til å plante.

Advarsler


Selv om mange ville planter har funnet veien inn i amerikanske hager, bør det utvises forsiktighet foreskrevet før samle vill plante frø for innenriks planting. I enkelte områder, ifølge Sustland, er det ulovlig å samle inn frø uten tillatelse fra grunneier. I tillegg har mange ville planter er truet. Samle sine frø mange hemme fremtidig vekst av det anlegget. Hvis du gjør skaffe tillatelse, ikke høste alle frø; la noen i det området hvor planten vokser. Vi presenterer en ny plante inn i en ny situasjon kan føre til at det å reprodusere seg raskt og ta over hagen din. Plant med forsiktighet.