Hovudside

Pyracantha coccinea Seeds

by Walther

Vanligvis kjent som Firethorn eller scarlet Firethorn, utgjør Pyracantha coccinea en art av busk innfødt til Nord-Amerika. Anlegget når modne høyder og oppslag på 15 meter, men oftere vokser til høyder på 12 meter og sprer av 6 meter. Firethorn, et medlem av Rose familien, bærer klynger av små hvite blomster om våren og lyse rød-oransje bær i høst. Pyracantha coccinea produserer fruktbare frø, der det forplanter seg.

Wild Formering


Pyracantha coccinea kvalifiserer som en angiosperm. Denne gruppen av planter reproduserer med frø dannet av blomster. Frukt pyracantha coccinea frø vises i bær av plantene. Disse lyse bær tiltrekke seg fugler, som spiser frukten og sprer frøene via avføring. Disse frøene spire i jorda og danner nye planter. Pyracantha coccinea viser evne til å skape fruktbare frø i en rekke klimatiske regioner. Sin opprinnelige strekker seg fra British Colombia, Canada, til Texas, Southern California, Florida, Pennsylvania og New York state.

Frø i kontrollerte omgivelser


Firethorn kan forplante fra frø i kontrollerte vekstområder som drivhus, barnehager, hager og landskapsmiljøer. Busken gjør det bra når plantet i containere i løpet av vinteren og lov til å spire og etablere røtter før de blir transplantert til jorden for modning. Firethorn frø krever lange perioder med kaldt dvalen skikkelig spire. Forfatterne av boken "Seeds: The Ultimate Guide to Growing Vellykket fra Seed" anbefaler å plukke frø fra Pyracantha coccinea bær i høst. Plante frø umiddelbart i en pott til vinter dvalen og spiring, eller lagre dem i kjøleskapet for planting på våren.

Fremme frøspiring


Pyracantha coccinea krever visse kulturelle forhold for å spire skikkelig. Plante frøene i en beholder i et blandet medium av hagebruks sand og torv eller annet organisk materiale i et forhold på 1: 1. Aldri plante Firethorn frø i vanlig jord. Når plante frø i høst, dekker torv / sand blanding med et lag med grov grus, tilgjengelig på hage forsyne butikkene, og la dem utendørs for vinteren. Frø plantet i våren ikke krever grov grus, selv om det hjelper. Spiring tar en til to måneder å fullføre, noe som medførte at Pyracantha coccinea kan transplanteres til hagen.

Andre metoder for forplantning


Mange hybrid og sorten varianter av Pyracantha coccinea ikke forplante godt via frø. De fleste sortene produserer ikke levedyktige frø. Disse sortar og hybrider som gjør produsere fruktbare frø viser ofte vilt varierende egenskaper, inkludert størrelse og farge. Dyrkere bekjempe disse inkonsekvenser ved å ignorere Pyracantha coccinea frø og formeringsmateriale planter via stiklinger. Denne metoden innebærer å fjerne en del av røtter stammer fra et eksisterende anlegg og nyplanting det. Den plantet delen vokser inn i en ny prøve som er identiske med morplanten. Kjent som kloner, nye eksemplarer som er opprettet i denne måte hjelpe dyrkere skape konsekvent ønskelig Firethorn busker.