Hovudside

Peach Tree Tutorial

by Walther

Peaches er virkelig en søt, saftig juvel av naturen. Med sin søte lukten, myk fuzz og appetittvekkende kjøtt, er det ikke rart denne frukten har blitt så populært med hjem og kommersielle gartnere. Enten du vokser fersken å selge eller å sette på din egen tabell, forblir ett prinsipp sant: jo større fersken, jo mer verdifullt det er. Følg et par enkle retningslinjer for å vokse seg stor, sunn fersken trær som bærer store, friske fersken.

Planting Peach Trees


For noen bare starter med fersken trær, er det beste alternativet å kjøpe et tre som har et etablert rotsystem. Gå til en barnehage og kjøpe et tre som er ca 1 år gammel. Ett tre vil være tilstrekkelige eller de fleste hjem voksende situasjoner.

Peaches trenger sandholdig jord, eller leirjord, og rikelig med sollys. Velg et område som vil få rikelig med drenering og seks til åtte timer med sol hver dag. Mangel på vann og sol vil holde fersken treet fra å vokse og bære frukt. Glatt din planting området, eliminere steiner og ugress, og få leirjord eller sand klar for å blande inn i området. Sett din fersken treet for å suge i vann; røttene trenger å suge i seks til 12 timer før planting, for å få dem forberedt. Grav et hull som er stort nok for fersken treets røtter skal spre seg, og bland din leirjord eller sand inn i hagejord du har fjernet fra hullet. Plasser fersken tre og fyll inn din endret jord.

Umiddelbart vann treet, inntil jorda rundt den er gjennomvåt. Beskjære fersken treet tilbake til 26-30 inches. Beskjæring vil gi treet en sjanse til å sette sin energi inn etablere røtter, og vil til slutt gi deg en bedre avling.

Økende Big Peaches


Støtt din fersken treet, og gi den omsorgen den trenger for å tillate det å vokse store, friske fersken. Sørg for å holde treet i en konsistent miljø; opprettholde gode fersken-vekstforhold er avgjørende for treets evne til å bære frukter. For å øke sjansene for store, saftige ferskener, vann fersken treet mer tungt under Stage 1 av fersken vekst - fra starten av blomst til en frukt alder av 30 dager - gjennom Stage 3, som ender med innhøsting. I løpet av denne tiden, opplever frukten celledeling og vekst. Å gi treet mer vann vil øke dens evne til å støtte fersken vekst, noe som vil resultere i større fersken.

"Center" på fersken treet.: Beskjære treet i juni å tynne bladverket og tillate mer sol i Peaches trives på lyseksponering. De larges fersken vokse på toppen og utsiden av treet, der lys quickens deres vekst og modningsprosessen. Tynning vegetasjonen på treet i vekstprosessen vil spre dette til fersken på innsiden av treet også, i mindre grad.

Når vekstsesongen nærmer seg slutten, ta deg tid. Prøv å utsette plukke dine fersken så lenge du kan, uten å la frukten å råtne på grenen. Peaches vil fortsette å vokse så lenge de sitter igjen på grenen, så forsinke din avling vil resultere i større, riper frukt. Siden Stage 3 er når fersken utvikle sin søte smak, vil dette også bety at du får bedre smak fersken på bordet ditt.