Hovudside

Hvordan forbedre Lukter i Mikrobølgeovner

by Walther

Hvordan forbedre Lukter i Mikrobølgeovner

Hvis lukter innsiden av mikrobølgeovn - som mikrobølger ofte gjør fra brent eller sterke-flavored mat - ikke begynne å lete etter en erstatning. Det kan ta noen prøver og metoder for å fjerne de gamle, pesky lukt, men de skulle komme ut. Etter å ha fjernet lukten helt, bruke en enkel hjemme rette og tørk innsiden regelmessig for å hindre mikrobølgeovnen fra lukter som hvitløk, brent popcorn eller forrige ukes middag noensinne igjen.

Bruksanvisning


•  Rengjør mikrobølgeovn plate med varmt vann og oppvaskmiddel eller rense den i oppvaskmaskinen. Rengjør innsiden av mikrobølgeovnen med såpevann også. Skyll den med en ren fuktig klut når du er ferdig. Hvis lukten forblir eller hvis noe av maten er vanskelig å fjerne, går du videre til neste trinn.

•  Fyll en skål med vann og tilsett 2 til 3 ss. sitronsaft eller natron. Alternativt, tilsett 1 ts. av kanel, vanilje ekstrakt eller sitron ekstrakt. Mikrobølgeovn på høy i fem minutter. Ta bollen med forsiktighet etter 10 til 15 minutter og tørk ned på innsiden av mikrobølgeovn med tørkepapir eller en fille - inkludert gummidekselet segl og lufte området - for å fjerne eventuelle vanskelige å fjerne matvarer og gjenværende lukt.

•  Rengjør innsiden av mikrobølgeovn hvis det lukter fortsatt med et rengjøringsmiddel laget av 1/4 kopp av flytende klor blekemiddel, en liter varmt vann og 2 ss. av oppvaskmiddel, ifølge Utah State University. Skyll renere med en ren, fuktig klut.

•  Sett en skål med natron i mikrobølgeovnen når den ikke er i bruk for å bidra til å holde det luktende ren og frisk hele tiden. Rengjør også mikrobølgeovn ukentlig med varmt såpevann og tørk alltid bort mat spruter umiddelbart. Rengjør platen regelmessig, også. Dette trinnet bidrar til å hindre dårlig lukt.