Hovudside

Bredbladet Urter og Gress

by Walther

Bredbladet Urter og Gress

I botaniske kretser, "bredbladet," som adjektiv antyder, refererer til planter med brede blader i motsetning til å begrense eller needlelike seg. Oftest hører du begrepet brukes som en del av uttrykket "bredbladet ugress" for å skille Chickweed, løvetann, kløver, Purslane og lignende fra turfgrasses med sine smale blader. Mens urter og gress er mindre ofte referert til som bredbladet, de også er noen ganger gruppert basert på blad bredde.

Bredbladet Urter


Kulinariske urter låne sine blader, blomster eller frø til smakstilsetning i mat. Den dominerende mynte familien inkluderer klassiske broadleaf urter - mynte seg selv så vel som salvie, timian, basilikum og oregano - med sine blader formet som lange skjold. Persille og koriander, en del av familien Umbelliferae, har også brede blader, men mindre enn de fleste av mints.

Alliums og Andre


Gressløk og vårløk, medlemmer av Allium familien sammen med løk, purre og hvitløk, er urter som mangler brede blader. De er enfrøbladete planter, som sender ut et enkelt første blad kalt en cotyledon, og i dette aspektet ligne gressfamilien, som inkluderer mais, hirse, turfgrasses, ryegrasses og durra. Andre urter som rosmarin, men en del av mynte familien, har duftende needlelike bladene selv om de er teknisk sett en dicot, med to cotyledons. Estragon, et medlem av Aster eller tusenfryd familie, har også needlelike blader, mens dill, en annen umbelliferae representant, har smale fjærlett blader.

Smale Leaf-Blade Gress


Per definisjon, gress er planter med relativt smale blader. Sanne gress har rund eller flat stengler, bemerker University of Wisconsin Extension, med blader langs hele lengden, i motsetning starr med trekantet stengler og rushes med runde stammer men går bare på basen. Kentucky bluegrass har et smalt blad blad på mindre enn 1/8 cm bred, mens beite gress som quackgrass og snik revehale har mellomstore blader på rundt ¼ tomme bred.

Bred Leaf-Blade Gress


Selv om ikke så bredt som en bredbladet ugress som en løvetann, er enda en ½-tommers blad nok til å klassifisere gress som glatt bromegrass og siv canarygrass så bredt blad typer. Bladene av glatt bromegrass vise en svak M-formet innsnevring halvveis mellom spindelen og spissen. Reed canarygrass har også flate, brede blader som kommer fra bunnen av anlegget, med en innsnevring som ser ut som en litt klemt og fordypninger område av bladet mer enn 2 inches fra spissen. Andre vidt blad gress inkluderer frukthage gress, nutsedge og sofaen gress.