Hovudside

Hvordan å bygge din egen Dahlia Støtter

by Walther

Hvordan å bygge din egen Dahlia Støtter

Georginer er vakre, prangende blomster, men de kan bli for tungt for deres stammer. Dette gjelder spesielt for de store-ledet varianter, for eksempel de "Bodacious" georginer at idretten blomstrer 10 inches bred. Som det vokser, vil vekten av en av disse blomstene bøye stammen ned inntil det bryter, drepe blomsten. Alle georginer på over 3 meter høye bør støttes for å holde dem fra å bryte ned under vekten av deres blomstrer.

Bruksanvisning


Enkelt georginer


•  Plasser en solid stokk i hullet når du planter hver av blomster. Dette vil holde deg fra uhell skade anlegget senere i sesongen ved å sette en stake ned gjennom tuber. Vær sikker på at innsatsen er satt solid ned i bakken. Innsatsen bør være høy nok til å støtte anlegget når det er fullt utvokst, noe som betyr at det skal være i samme høyde som den voksne dahlia for å støtte stammen hele veien opp til blomst hode.

To Tie georginer til innsatsen som planten vokser. Gjør strengen moderat stramt, men la den være løs nok til at det vil tillate planten til å vokse uten å skade stammen. Begynn å knytte stammen til bålet når stammen er ca 2 meter høy og legge bånd til det som blomsten blir høyere for å gi den beste støtten for blomsten.

•  Still tre staver i en sirkel rundt veldig delikat georginer stedet for å bruke en innsats som en støtte, for å unngå å stresse anlegget. Lag flere sirkler av snor rundt alle tre staver, omkranser stilken. Dette vil holde blomsten hodet fra hengende for langt ved å gi støtte på alle sider for blomstre. Pass på strengene er høy nok til å gi støtte for blomsten samt lang, tynn stilk.

Grupper av blomster


•  Sett to eierandelene i motsatt ende av en rad av georginer. Som med de enkelte bærere, disse staver må plasseres på det tidspunkt georginer er plantet, om i det hele tatt er mulig.

•  Strekk et plastnett mellom de to trygt plassert stakes. Legg en tredjedel av aksjene i midten for støtte hvis det er mange blomster som skal støttes.

•  Fest hver av de enkelte dahlia stilker til plastnetting til å holde plantene oppreist som de vokser. Nettingen bør være i stand til å støtte alle de Dahlia planter når de har nådd voksen høyde, så basere høyden på nettingen på høyden av de høyeste dahlia i den delen av hagen.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke deler av armeringsjern, lett tilgjengelig fra hjemme sentre og bygge forsyne butikkene, som stakes for Dahlia planter. Rebar varer på ubestemt tid i hagen og gir en ekstremt sterk støtte for dine blomster. Bind georginer til en del av armeringsjern på samme måte som med innsats eller stokker.
  • Grønn snor er nesten usynlige når de brukes til å sikre georginer på plass.
  • Hvis du knytte strengene for stramt, vil du drepe plantene. De må være i stand til å ha bare en bit av plass til å tillate vekst.