Hovudside

Slik fjerner fett fra Cookware

by Walther

Slik fjerner fett fra Cookware

Når du forbereder stekt mat eller mat som bruker store mengder fett, kokekar akkumulerer ofte fett som ikke vil vaske av lett. Foruten rengjøring oppgaven selv, må du holde avløpsrør i tankene. Skylling en stekepanne eller gryte full av fett i avløpet kan raskt føre til at avløpet blir tette, som fettet sitter i rørene og stivner. I stedet kast fettet ordentlig, og bruke en sikker rengjøring rutine for å få fett av din kokekar.

Bruksanvisning


•  La fettet avkjøles litt, og hell det i en disponibel krukke eller flaske med lokk. Bruke en gammel juice container eller vegetabilsk krukke, og kaste glasset av fett i søpla.

•  Tørk overflødig fett ut av kokekar med tørkepapir, og kast dem også. Prøv å få så mye fett som mulig ut av pannen før du vasker det.

•  Fyll vasken med varmt vann, 2 ss. oppvaskmiddel, og 1/2 kopp hvit eddik for tung fett rester.

•  Dypp kokekar inn i såpevann, og skrubbe den med en tallerken klut. Bruk en nylon skurerondell å fjerne brent-on fett rester, da dette er trygt for alle typer kokekar. Holde seg borte fra metallskurebørster, som ripe gryter og panner enkelt og løsner nonstick belegg.

•  Skyll pannen med varmt vann, og tørk den med et kjøkkenhåndkle.