Hovudside

Hvordan Wire et bad til Gå til GFCI Først & Then til Lights

by Walther

Hvordan Wire et bad til Gå til GFCI Først & Then til Lights

Elektrisk kode krever bruk av jordfeilstrøm og forstyrrer (GFCI) uttak i bad for å beskytte deg mot elektriske støt. En GFCI har en bryter som løser ut og stopper elektrisitet når den oppdager en plutselig endring i spenning, for eksempel når en hårføner faller i badekaret eller en elektrisk ledning pauser. Du kan forlenge beskyttelsen en GFCI tilbyr til apparater til andre kretser på badet ved å koble disse kretser til GFCI. Det har et sett med terminaler utformet for dette formål.

Bruksanvisning


•  Slå av bryteren som styrer kretskabel for bad og mate kabelen gjennom baksiden av den elektriske boksen der du har tenkt å installere GFCI. Mate i en annen kabel som vil gi strøm til resten av badet kretser. Måleren av begge kablene må være den samme.

•  Klargjør endene av begge kablene ved å fjerne plastkledning med et verktøy kniv og skille ledningene. Fjern nok vindsperre slik at ledningene vil komfortabelt nå terminalene plassert på hver side av GFCI. Expose endene av de svarte og hvite ledninger i begge kabler med en wire stripper.

•  Finn "Line" par terminaler på GFCI. Det er vanligvis den nederste par og bør identifiseres av en etikett som er festet til baksiden av enheten. Bøy endene av ledningene fra kabelen som kommer inn fra panelet klokken med tang, hekt den sorte rundt messingen "Line" terminal skrue og den hvite rundt "Line" sølv terminal skrue. Stram skruene med en skrutrekker.

•  Koble ledningene fra den kabelen som går ut til bad kretsene til "Load" terminaler. Terminalene er ofte dekket med et stykke tape. Fjern tapen og hekt den sorte ledningen rundt messing skruen og den hvite rundt sølv terminal skrue.

•  Vri de to nakne jordledninger godt sammen, og etterlater den ene enden litt lang, og hekt den lange enden rundt den grønne bakken skruen på bunnen av GFCI. Stramme skruen.

•  Skyv ledningene inn i strømboksen og montere GFCI ved å skru det til fronten av boksen med maskinskruer følger med GFCI. Montere dekkplaten ved å skru inn skruene som følger med platen.

•  Wire alle enhetene på badet som krever jordfeilvern til den utgående kabel fra GFCI.

Tips og advarsler


  • Du kan gi tilsvarende jordfeilvern for bad krets ved å erstatte bryteren i panelet som styrer krets med en sikringen.
  • Hvis du koble lysene til GFCI, være sikker på at de har et fukttett dekke. Hvis ikke, kan de ofte utløse GFCI og gå av.
  • Pass på at strømmen er slått av før du kable GFCI.