Hovudside

Hvordan Trim en Crab Apple Tree

by Walther

Krabbe epletrær er populære blant gartnere for sin rosa eller røde blomster som blomstrer om våren. Plant din krabbe epletre i godt drenerende jord fordi de er svært utsatt for soppsykdommer som kan være resultatet av vannmettet. Overvåk treet for misfargede blader og defoliation. Beskjære din krabbe epletre å fjerne skadede og syke lemmer. Det kan være lurt å forbedre sin form ved å klippe grener vokser innover eller gni mot hverandre.

Bruksanvisning


•  Velg et tidspunkt i juni for å beskjære din krabbe epletre. Ved beskjæring etter juli, reduserer du høste og mengden av blomster.

•  Inspiser treet for eventuelle syke greiner, frukt eller blader. Krabbe epletrær vanligvis får soppsykdommer som eple skabb, eple rust og Pærebrann. Se etter gul oransje flekker på bladene, soppstrukturer (aecium), olivenmugglignende flekker på blader og frukt, innskrumpet kvister og brune blomster.

•  Dypp beskjæring verktøyet i en blanding av 70 prosent denaturert alkohol og 30 prosent vann for å unngå spredning av soppsykdommer. Bruk en beskjæringssaks for grener diameteren av en blyant, beskjæring som enkelt passer grenen i sin bite, og en beskjæring sag.

•  Når beskjæring av store grener, skåret i en 45-graders vinkel nedover ved avslaget krage som er hevelse som festes grenen til stammen. Sørg for at den sunne delen har en hvit senter. Fjern alle syke blader og frukt fra under treet for å hindre ytterligere infisere krabbe epletre.

•  beskjære bort noen vann tuter (grener som vokser fra røttene eller base), skadde greiner, grener gni mot hverandre og greiner gjør treet ubalansert. Trim midten av treet for å muliggjøre bedre luftsirkulasjon og sollys, noe som vil hjelpe til å redusere faren for soppinfeksjoner.

•  Fjern eventuelle konkurrerende ledere. Lederen er den viktigste stammen. To lederne vil resultere i en ubalansert form; derfor plukke den sunn leder og kutte konkurrerende leder tilbake til grenen krage.

Tips og advarsler


  • Behandle eller beskjære noen nærliggende vill krabbe epletrær som har soppinfeksjoner fordi vinden kan bære soppsporer til dyrket treet.
  • Unngå å gjøre noen kutt flush til treet, fordi det inviterer soppsykdommer og skadedyr.