Hovudside

Sopp på eføy

by Walther

Sopp på eføy

Eføy er en eviggrønn vintreet som er potted eller brukes som et bunndekke. Ivy er utsatt for soppsykdommer som påvirker dens kraft og utseende.

Typer


Anthracnose er en sopp sykdom som ofte rammer eføy planter, sprer seg gjennom sporer i vann. Ifølge Alabama Cooperative Extension System, er soppen Colletotrichum trichellum ansvarlig for de fleste tilfeller av eføy anthracnose. Blad spot sopp er en annen årsak til sykdom i eføy, som ofte er skjemmende.

Symptomer


Symptomene forbundet med anthracnose inkluderer runde ringer av nekrotisk vev på eføy stilker og blader. Flekker på blad marginer og bli brun eller svart, med fruktlegemer på berørte bladene. Shoot dieback er mulig, samt for tidlig blad tap. Symptomer assosiert med blad spot sopp i eføy inkluderer brune, runde lesjoner på berørte bladene.

Kontroll


Anthracnose og blad spot er best kontrolleres ved å fjerne infisert plantevevet og ødelegge det, ved hjelp av et drypp vanning system og vanning tidlig på dagen så plantene tørke ut helt siden våte forhold favorisere sopp sykdom utvikling. Påføre soppmidler er ofte et effektivt middel for å kontrollere soppsykdommer i eføy.