Hovudside

Trær assosiert med morkler

by Walther

Trær assosiert med morkler

Morels er en favoritt steinbrudd av sopp jegere. Soppene er lette å identifisere, men er vanskelig å finne. Soppen vises for bare en kort tid hver vår, så å vite når og hvor du skal lete etter dem er kritisk. Morkler er blant de sikreste vill sopp å spise. Kjennere beskrive morel smak som jordnær og nøtteaktig, med en kjøttfull smak.

Hvor til Søk


Som andre sopp, er morel frukten som framgår over bakken fra en omfattende underjordisk root-lignende system kalt mycel, som vokser i konsert med trerøtter. Sopp spiser organisk materiale, så morkler vanligvis spire opp under døde eller døende trær, spesielt alm, platanlønn, eik, lønn, ask og Cottonwood. Gamle frukthager er et annet sted for å søke etter morkler, spesielt under kirsebærtrær. Hardwood og løvtrær er stedene å søke hvite eller gule morkler, mens bartrær gi de rette forholdene for svarte eller grå morkler. I den vestlige USA, der sommerskogbranner er vanlig, morkler dukke opp i imponerende tall i enkelte brente områder neste vår reaksjon på den hurtig frigjøring av næringsstoffer i jorda fra brann drepte trær.

Tiden av året


Morels dukke opp i løpet av en tre-til fire-ukers periode på våren, vanligvis april eller mai i det meste av Nord-Amerika. Noen soppsøkere hevder fremveksten sammenfaller med lilla blomster; andre er avhengige av Dogwood blomstrer, og atter andre sier at det å se for wildflower blomstrer i skogen er den beste indikator på når du skal jakte morkler.

Værforhold


Værforholdene spiller en viktig rolle i fremveksten av morkler. Bakken må være varm, så perioder med solfylte dager når temperaturen stiger til 70-tallet satt timeplanen. En soaking regn like før de varme dager eller flere dager med lett regn foregå mildvær er perfekte forhold. Morels kan ikke alltid dukke opp på samme sted hvert år fordi vind og vær i tidligere sesonger påvirker spredning av sporer.

Samle Morels


Avklipt morel like over bakkenivå for å holde det meste av skitten av sopp og for å unngå å skade den skjøre mycelium nedenfor. Den gjenværende stammen vil visne og mycelet vil vokse nye stammer etter behov. Samle morkler i en mesh bag for å gi god luftsirkulasjon rundt soppen og å tillate reproduktive sporer fra caps til å droppe ut som du jakte, øker sjansene for vellykkede jakter i fremtidige sesonger.

Forholdsregler


Tidlig vår er også en tid da slanger, flått og Poison Ivy vises. Bære en langermet skjorte og lange bukser, pluss solide støvler. Se hvor du kommer. Slanger liker å krølle opp blant blader og gress der morkler vokse. Kontroller at du har positivt identifisert en sann morel før matlaging og forbruker det. Falske morkler ligne, men er giftige; giftstoffer kan bygge opp i kroppen og føre til problem år senere.