Hovudside

Slik feilsøker min Lennox Gas Furnace

by Walther

Slik feilsøker min Lennox Gas Furnace

Ovner pleier å være ganske pålitelig, men som enhver apparatet de er utsatt for en rekke problemer, og mange av disse kan unngås med riktig stell og vedlikehold. Hvis Lennox gass ovn ikke vil starte, ikke gir nok varme eller kontinuerlig sykluser på og av, kanskje litt feilsøking bare løse problemet uten å måtte få en reparatør involvert.

Bruksanvisning


•  Start med det grunnleggende. Din termostaten kan ha vært et uhell slått av, eller kanskje trenger nye batterier. Hvis den er på, sørg for at den er satt til "varme", og at innstillingsverdien er over den aktuelle romtemperaturen.

•  Gå rundt huset og sjekke alle ventilene for å sørge for at de er åpne og ikke er blokkert av møbler. Hvis 60 prosent eller mer av ventilene er stengt eller blokkert, kan det gjøre din ovn overopphetet og slå.

•  Rengjør luftfiltrene hvis du ikke har gjort det nylig. Filtrene i de fleste husholdninger må rengjøres hver månedene, ellers overdreven buildup kan blokkere varm luft fra å komme gjennom. Hvis Lennox modellen benytter éngangsfiltre, de må kanskje endres.

•  Kontroller gassbrennere. De kan bli skitten eller tilstoppet med karbon innskudd, i hvilket tilfelle gass bør slås av og brennerne kan fjernes og nøye rengjøres. Når de er rene, må du feste dem sikkert.

•  Kontroller pilot lys. Hvis det er ute, kan du prøve relighting det. Hvis det ikke lyser, kan piloten lys bolig må rengjøres. Hvis piloten vil fortsatt ikke lyser etter rengjøring, kan det være et problem med gasstrømmen, noe som vil kreve bistand av en profesjonell.

Tips og advarsler


  • Spesifikke Lennox modeller kan ha sine egne quirks, og være utsatt for unike problemer som ikke dekkes ovenfor. Henvis til Lennox nettsider for bruk og omsorgs manualer på hver enkelt modell.
  • Ikke forsøk å løse problemer som er utenfor din kompetanse. Mange ovn problemer, inkludert de som er knyttet til ledninger, gasstrømmen og komplekse indre deler, kreve bistand av en sertifisert HVAC profesjonell.