Hovudside

Harpiks flekkfjerning

by Walther

Harpiks flekkfjerning

Ingen liker å takle flekkfjerning, og en av de mest plagsomme typer flekker å håndtere er harpiks. Med de riktige tips, kan du fjerne harpiks flekker, slik som de fra ulike trær, med letthet. Det viktigste å huske er å behandle flekken så snart som mulig for å unngå set-i stains.The raskere du behandle flekken, jo bedre sjanse har du for å bli kvitt det helt.

Harpiks i teppet


Harpiks flekker er vanlig på tepper, som det kan få spores i fra våre sko samt vår dyret poter. Everyday oppvaskmiddel fungerer godt for denne type harpiks flekken. Det er både effektiv og skånsom mot fibrene i teppet. Bare bland ca 2 kopper varmt vann og en spiseskje med vaskemiddel sammen og tørk den på flekken med en ren hvit håndkle eller klut. Arbeid blandingen grundig inn i teppet for å løfte flekken ut. Blot igjen med rent vann og suge opp væsken med en ren tørr hvit klut og la det lufttørke helt. Pensle eller gni teppet for å bringe det tilbake i form når området er tørt.

Harpiks i Møbler


Harpiks flekker kan vises på møblene mye som flekker på teppet. Det er viktig å behandle møblene med et rent hvitt håndkle eller klut som er fuktet med isopropanol eller terpentin. Blot området til det er helt våt og deretter klapp med en tørr hvit håndkle eller klut til flekken forsvinner. Gjenta prosessen på nytt hvis flekken vedvarer. Når flekken er borte eller er så lett som du kan få det, rengjør området med varmt vann, blotting opp så mye av vannet som mulig og la området lufttørke.

Harpiks på klærne


Harpiks flekker er svært vanlig i klær, spesielt klær til barn som spiller utendørs. Det er viktig å behandle området så snart som mulig med en flekk behandling produkt. Følg instruksjonene på den klesmerke samt produktet du velger, og deretter la området tørt. Når den er tørr, suge artikkel av klær i en blanding av ammoniakk (bare noen få dråper) og en kopp klær vaskemiddel for en halv time. Deretter vaskes regelmessig. Hvis flekken er der fortsatt, og gjenta prosessen ovenfor igjen. Det kan være lurt å ta klesplagg til en renere hvis du ikke klarer å få det ut på egen hånd.