Hovudside

Hvordan Clean Baked-on Grease off Ovn stativer

by Walther

Bakt-on fett later en hard-to-fjerne rester på trillestativ. Fettet vanligvis ikke går av med regelmessig rengjøring. Når fettet er bakt inn i ovnen stativer, kan det ta flere forsøk på å fjerne den. Men ikke kaste ut ovnen stativer og kjøpe nye før du prøver noen hjemme metoder for å fjerne bakt-on fett. Du kan bli overrasket over hvor rent ovnen stativer kan få.

Bruksanvisning


En linje nederst i badekaret med en gammel ark eller håndkle. Plasser de fettete trillestativ i badekar på toppen av håndkle. Håndkleet hindrer stativene fra skrape badekaret.

•  Fyll badekaret med varmt vann. Du trenger bare nok vann til å dekke hele overflaten av ovnen stativer. Legg ¼ kopp avfetting oppvaskmaskin såpe mens vannet fylle karet.

•  La stativene suge i 1 time. Skrubb ovnen stativer med en skuresvamp mens de fortsatt er i såpevann. Du må kanskje skrubbe kraftig for å fjerne alt av fett og sot. Du kan også suge stativene over natten. Når du våkner om morgenen, bør det meste av fett fjernes fra stativet. En lett skrubbing er alt som vil være nødvendig.

•  Legg ½ kopp hvit eddik og ¾ kopp oppvask såpe for en alternativ renseløsning. Suge stativene i badekar fylt med varmt vann og rengjøringsmiddel i 2 timer. Skrubb med en skuresvamp og skyll rent.

•  Bruk ovnsrens som en siste utvei for å rengjøre ovnen stativer. Ovnsrens kan være rotete å jobbe med og produsere sterk røyk, så bare bruke denne metoden hvis de andre var ineffektive. Det er best å gjøre dette utendørs, hvis mulig. Hvis ikke, kan du bruke badekaret for enklere opprydding. Legg ned plast søppelsekker uansett hvor du jobber. Plasser avis på toppen av søppelsekker. Sett ovnen stativer på avisen og spray dem med ovnsrens. Påfør et tykt lag til stativer og la den sitte på dem i ca 5 minutter. Bakt-on fett bør begynne å oppløse. Skrubbe ovnen stativer, om nødvendig, med en fille for å fjerne fett. Spray dem rene med en hageslange eller kjøre dem under dusjen.

Tips og advarsler


  • Bruk gummihansker og arbeid i et godt ventilert område når du bruker stekeovnsrens. Det kan irritere huden og gir sterke røyk.