Hovudside

Red Beet flekkfjerning

by Walther

Red Beet flekkfjerning

Rødbeter er en deilig, næringsrik grønnsak, men har en lys farge som lett kan sette flekker på klær og andre tekstiler. Siden flekken kan spres lett og raskt, er det viktig å behandle det med en gang.

Klær flekkfjerning


Snu klesplagg innsiden ut og kjøre den under kaldt vann umiddelbart. Hvis klesmerke sier det kan være bleket, suge den i kaldt vann behandlet med klor i opptil en halv time. Hvis ikke, kan du bruke farge-safe blekemiddel i vaskemaskinen. Vask plagget som vanlig i kaldt vann, og gjenta til flekken er ikke lenger synlig.

Upholstry Flekker


Blot flekken for å suge opp så mye juice som mulig. Svamp flekken med en løsning av 2 kopper kaldt vann og 1 ss. av oppvaskmiddel. Gjenta til flekken er borte, deretter svamp med vanlig vann for å fjerne såpe fra møbeltrekk. En løsning av 1/2 kopp vann og 1 ss. av ammoniakk kan anvendes dersom flekken forsvinner, men kan skade noen stoffer. Teste løsningen på et lite synlig område først.

Bete Flekker på Skin


Vask hendene som vanlig under kaldt vann. Dryss salt på huden og gni i en sirkulær bevegelse, la salt eksfoliere huden for å fjerne fargen. Vask igjen med oppvaskmiddel og gjenta om nødvendig. Bruk en håndkrem eller fuktighetskrem etter peeling for å holde hendene mot uttørking.