Hovudside

Effekten av Frost på frukttrær

by Walther

Effekten av Frost på frukttrær

Frostskader frukttrær når de er mest sårbare, under tidlig høst og sen vår. Unge trær er utsatt, spesielt hvis de har allerede vokst nye skudd. Lære frost kan skade trær vil gi innsikt i hvordan å forberede seg til neste kuldeperiode.

Typer


Det finnes to typer av kulde skader som skader frukttrær: stråling frost og advective fryse. Begge oppstå rundt eller under 32 F. advective fryse er den mest skadelige på grunn av høyere vind knyttet til den.

Betraktninger


Når vinteren bosetter seg i, kalde temperaturer og kortere dagslys fører frukttre dvalen. På denne tiden, de er mer beskyttet enn hvis du får en periode med varme, etterfulgt av den klare, kalde netter som foran en frost.

Advarsel


Frost skader sovende blomsterknopper sammen med skade på nye skudd, frukt og tørre nivåer av fuktighet i trærne.

Misforståelse


Noen ganger vil frukttre dyrkere bruke lufttemperaturen som en avgjørende faktor for beskyttende plantetiltak. Trær er ansvarlig for å få kaldere enn luften i løpet av den type vær som forårsaker frost og fryser. I visse tilfeller, temperaturene avvikle det samme, men dette er et unntak ikke regelen.

Forebygging og løsning


Vann frukttrær i midten av morgenen. Du er frukttre vil da ha tid til å suge inn nødvendig fuktighet. Pakk badebukser. Gjør du det vil beskytte anbud ny vekst. Vær forsiktig for å unngå altfor beskytte dine trær. De vil ha tid til å bli akklimatisert til kaldere vær hvis igjen alene etter vinteren setter inn. Kjøp vinter hardfør frukttrær for å unngå frostproblemer i fremtiden.