Hovudside

Bygge Planer for Chicken Nest Bokser

by Walther

Bygge Planer for Chicken Nest Bokser

Hensikten med en kylling reiret boksen er å gi høner et trygt sted hvor de vil føle seg komfortable å legge eggene sine. Fordelen for deg er at reiret boksen vil holde eggene trygg og ren før du kan samle dem, og du vil alltid vite hvor du finner dem.

Box Materials


En grunnleggende reir boks trenger ikke være noe mer enn en enkel trekasse som gir et tørt, mørkt sted der høne kan legge egg. Du kan konstruere boksen med en bunn, topp og sider laget fra 1/2-inch kryssfiner og en etter to lekter langs innsiden hjørner; montere boksen ved å skru gjennom kryssfiner og inn lektene med 1-tommers treskruer, bore pilothull for å forhindre at veden fra splitting.

Boksen Størrelse


Reiret boksen må være stor nok for høne å stå i komfortabelt. En boks for bantams og andre små raser kan være så liten som 10 inches bred og 10 inches dyp, men en typisk boks bør være minst 12 inches bred og 12 inches dyp. Boksene skal være minst 12 inches høy i interiøret; bokser for store raser bør være 14 inches høy. Åpningen på forsiden av boksen bør være minst 12 inches høy.

Lepper og hvileplassene


En 4-tommers-høy leppe på fronten av boksen vil holde strø inne i boksen, og vil hindre egg fra å bli skjøvet ut av boksen. Leppen vil også tilby et sted for høne å lande så hun går inn og ut av boksen. I tillegg til leppe foran åpningen, kan du legge ved et hønsehus bar som projiserer fra fronten av boksen for å gi høna en abbor på å lande eller hvile utenfor boksen.

Box Roof


Taket av boksen skal avfases å fraråde høner fra roosting på toppen av boksen og gjøre et rot. En bratt skrånende taket av så mye som 45 grader vil ikke gi høna et behagelig sted å abbor, og hun vil oppsøke et annet sted å tilbringe natten.

Montering av Box


Montere boksen på en vegg eller annen vertikal flate godt av bakken vil bidra til å holde rovdyr unna egg. Hvis boksen er for høy, kan imidlertid høne har en hard tid å nå det, og hvis boksen er høyere enn nærliggende hvileplassene, vil høna bli fristet til hønsehus i boksen. En monteringshøyde på 3 til 4 meter vil typisk gi både beskyttelse mot rovdyr og enkel tilgang for høna. Gjør boksen koselig og trygt for egg ved å stille det med halm, sagflis, eller i en klemme, strimlet papir.