Hovudside

Hvor mye gjødsel for Peach Trees?

by Walther

Hvor mye gjødsel for Peach Trees?

Fersken trær er hardføre frukttrær som har evnen til å produsere store avlinger av frukt hele sitt voksne liv, noe som gjør dem en god bakgård eller frukthage frukttre. Hold en fersken treet sunt ved å forsyne den med riktig vekstforhold, inkludert årlige anvendelser av gjødsel for å forsyne tre med næringsstoffer.

Moden Peach Trees


Ifølge Ohio State University nettsted, modne frukttrær 4 år og eldre trenger mellom 1 og 2 pounds av gjødsel i både mars og mai for å gi treet tilstrekkelig næringsstoffer for vellykket vekst. Balansen av gjødsel er like viktig som mengden; fersken trær vokser best når de får en 10-10-10 gjødsel med like mengder nitrogen, kalium og fosfor, alle næringsstoffer som er viktige for helsen til fersken trær.

Unge Peach Trees


Sette fersken trær mellom 2 og 4 år gamle, også kreve gjødsel for deres helse. Påfør 3/4 av en halvkilo 10-10-10 gjødsel i både mars og mai, i henhold til Ohio State University nettsted. Spre gjødselen rundt overflaten av jord over røttene av de unge fersken treet for å gi treet tilgang til alle de næringsstoffene som er tilgjengelige i gjødselen. Unngå å plassere gjødsel direkte rundt treet i bagasjerommet, da dette fremmer soppvekst.

Saplings


Fersken trær som nettopp har begynt å vokse eller som har blitt transplantert til en hage eller frukthage bør få gjødsel hvert år for å oppmuntre sunn vekst og få fersken treet akklimatisert til jorda. Fersken trær som er mellom ett og to år gammel behov 1/2 pund av gjødsel én uke til 10 dager etter planting treet og det samme beløpet rundt 40 dager senere, i henhold til Ohio State University nettsted.

Fordeler


Gjødsel supplerer jord med næringsstoffer at det kan være mangler. Nitrogen, fosfor og kalium er involvert i nesten hver funksjon av fersken treet vekst, fra produksjon av frukt og blader til bekjempelse av skadedyr og sykdommer. Hold fersken tre sunt ved å forsyne det med gjødsel og forebygge problemer med næringsmangel; gjødsel bidrar også fersken trær bygge opp naturlige forsvar, noe som reduserer behovet for plantevernmidler og kjemiske behandlinger.