Hovudside

Kan Ledninger kjøres i ventilasjonskanaler?

by Walther

Kan Ledninger kjøres i ventilasjonskanaler?

Ledninger skal ikke kjøres i oppvarming, ventilasjon og air condition (HVAC) kanaler for en rekke årsaker. Ekstreme temperatur som oppstår mens varmen kjører om vinteren, eller air condition om sommeren, er skadelig for isolasjon. Videre ledninger kjøre gjennom ventilasjonskanaler kan utgjøre en reell fare hvis en brann skulle bryte ut. Kjør din ledninger skille fra ventilasjonskanaler for å forebygge problemer og sikre kode konformitet.

Wire Damage


Over tid, kan selv skarpe vinkler i en HVAC kanal blir slitt og degradert fra konstant friksjon på gjennomgående luft. Innendørs ledninger og rør er ikke isolert eller ment å være gjenstand for den type varierende temperaturer funnet i en HVAC kanalsystemet. Temperaturendringer, kombinert med konstant friksjon fra å passere luft, kan forringelse av isolasjonen på ledningene og til slutt føre til kortslutninger.

Brannfare


En spesielt farlig scenario med ledninger i en HVAC kanal er en elektrisk brann. Røyk fra brennende isolasjon og metalltråd vil bli raskt og effektivt spredt over hele hjemmet ditt ved hjelp av HVAC system. Dette kan være en potensielt farlig situasjon fordi folk inne i hjemmet kan bli passert av røyk før de har noen anelse om en brann har brutt ut.

Tilgang for reparasjon


Kjører ledninger gjennom en HVAC kanal kan virke som en god idé mens du har den kanalen av, men tenk å måtte trekke ut i kanaler for å gjennomføre reparasjoner. Trenger å stenge ned hele HVAC system for å reparere eller erstatte et frynsete eller defekt ledning inne i en av dine kanaler ville være en uvelkommen oppgave i sommervarmen. Bruke litt ekstra tid nå og kjøre ledninger i en kanal atskilt fra ventilasjonskanaler.

Boligforsikring


Kjører ledninger gjennom en HVAC kanal sannsynlig utgjør et tomrom på ditt hus forsikring. Forsikringsselskapene tar feil kabling meget alvorlig, og hvis det er påvist at en brann eller annen skade ble forårsaket av feil kabling, vil du ikke få erstatning for dine tap. Sjekk med ditt forsikringsselskap og lokale kode politimyndigheter for å sikre den foreslåtte ledningsnett skjema er opp til koden.