Hovudside

Hvordan konvertere en Pool til en Pond

by Walther

Et svømmebasseng krever mye tid og penger for vedlikehold. Hvis du har et basseng, og du prøvd å opprettholde det, kan du konvertere din svømmebasseng i en fiskedam. Selv om en fiskedam fortsatt krever vedlikehold, koster det mindre og krever mye mindre tid. Tross alt, med en fiskedam, du trenger ikke å bruke all din tid bekjempe alger.

Bruksanvisning


•  Fjern alt vannet fra bassenget i samsvar med lokale forskrifter. Mange områder har lover om drenering av klorerte bassenger. De fleste i bakken bassenger har en innebygd avløp i bunnen av bassenget. Hvis din har en, bruke den innebygde avløp for å drenere vannet. Hvis du ikke har en innebygd avløp, vil du trenge en gass drevet avfallspumpe for å drenere vannet.

•  Fjern alle filtre fra din filtreringssystem og erstatte dem med karbon-aktivert mesh filtre designet for en fiskedam. Du kan beholde filterhus og filterpumper; du trenger bare å endre filtermedier.

•  Sett på high-flow høytrykkssirkulasjonspumpe med en high-flow lavtrykkssirkulasjonspumpe utviklet for små dammer. Vannsirkulasjon er avgjørende for en vellykket dam. I de fleste tilfeller kan du bare koble den gamle pumpen og koble den nye pumpen. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette med egne oppsett, ta kontakt med selskapet som installerte systemet og få dem erstatte pumpen.

•  Fyll bunnen av bassenget med elvegrus. Fyll lag 10 prosent av bassenget med grus. Dette gir et naturlig miljø for fisken og gir viktig filtrering og bakterier for dammen.

•  Fyll bassenget opp med friskt vann og deretter legge til riktig mengde av dammen start kjemikalier til vannet. Følg retningslinjene på dammen starter kjemisk emballasje.

•  Legg landskaps steiner og planter rundt omkretsen av dammen som passer din smak. Bruke planter som vil hang i bassenget. Dette gir skygge og gjemmesteder for fisken. Også, for å plante flytende liljer i vannet gir ekstra skygge og skjul. Mengden av landskaps du gjør er opp til deg.