Hovudside

Hvordan Grow frukttrær på sine egne Roots

by Walther

Hvordan Grow frukttrær på sine egne Roots

Vokser frukttrær på sine egne røtter betyr å dyrke frukttrær fra deres naturlige rotstokken heller enn å pode en frukt sorten på rotstokken av et annet tre som er valgt for sone bestemt hardførhet. Tradisjonelt er frukttrær podet for det formål å produsere en forutsigbar vekst og fruktbærende vane, og for å sikre den spesifikke frukt bæres av treet er tro mot den sorten heller enn en vill, cross frukt som kan være mindre i kvalitet. Imidlertid har fruktdyrkere begynte å utforske prosessen med å vokse frukttrær på sine egne røtter i stor skala og i de kommersielle hagene i et forsøk på å rett og slett prosessen med å dyrke frukttrær. Frukttrær er dyrket på sine egne røtter enten gjennom woody eller rot borekaks, men treaktige stiklinger utvikle seg raskere til levedyktige planter.

Bruksanvisning


•  Steriliser beskjæringssakser og rooting potten ved å vaske dem i såpe, varmt vann eller ved å kjøre dem gjennom en vask og varme tørr syklus i en oppvaskmaskin.

•  Velg en fot lang lengde på frukttre lem som er ca 1 år gammel og er sunn. Med beskjæring saks klipp av den lem ved å lage en 45-graders vinkel kutt like over en stilk node - en av de humper på lem lengde fra hvilke nye vekst spirer.

•  Klipp lengden på woody stammen i tre eller fire korte stilker, og pass på at hver stengel har minst én node langs dens lengde.

•  Fyll en steril pott eller vokse boks med steril plantejord og fukte jorda med vann, deretter lo den vannes jord med en salat gaffel eller hage sparkel.

•  Trykk på en liten mengde rooting hormon ut av beholderen og dyppe den ene enden av hver kutte i pulver. Tapp av overflødig.

•  Skyv hormon belagte ende av hver skjære ned i støpeblandingen til en dybde på omtrent en halv inches.

•  Cover potten løst med plastfolie eller lukke lokket av vokse boksen og plassere borekaks i et varmt sted utendørs hvis all sjanse for frost er over, eller innendørs hvis vinteren har ennå ikke helt gått.