Hovudside

Vaske Soda Substitute

by Walther

Vann alene er ikke en veldig effektiv renere for stoffer eller andre husholdningsartikler. Vann trenger tillegg av såpe eller vaskemiddel for å løsne smuss og suspendere den i vannet vekk fra stoffet, retter eller andre flaten som skal rengjøres. En effektiv fett- og smuss løsne tillegg til vann er å vaske brus. Vasking brus er ofte en viktig ingrediens i oppskrifter for hjemmelaget vaskemiddel, oppvaskmiddel, bar såpe og mange andre rengjørings formler. Dessverre, vaske brus er ikke så lett å finne som det en gang var.

Soda Ash


Vasking soda er den kjemiske natriumkarbonat, som også er kjent som soda. Soda er mest brukt til å heve pH i svømmebassenger, fordi det er alkalisk. Soda kan bli funnet på hvilken som helst butikk som selger pool forsyninger. Noen ganger vil det bli markedsført med et kommersielt navn, så pass på å lese etiketten for å forsikre deg om at ingrediensen er soda. Den soda anvendes for svømmebassenger kan brukes som en erstatning for krystallsoda med samme resultat.

Bakepulver


Ikke forveksle natriumkarbonat, vask brus, med natrium bikarbonat som er natron. De er ikke det samme, og vil ikke gjøre det samme. Soda er mye sterkere, med en pH-verdi på 11 (nøytralt er 7), mens natron har en pH-verdi på 8,1. Dette betyr vasking brus vil fungere bedre enn natron på tøffe rengjøringsjobber. Men det betyr også vaske brus er mye mer kaustisk enn natron, og omsorg og beskyttelse (hansker) bør tas når du håndterer den. Som en vask brus erstatning for generell rengjøring og klesvask såpe oppskrifter, vil natron være effektivt for lett skittent tøy, men vil ikke rydde svært skittent tøy samt vasking brus.

Når natron oppvarmes til en temperatur over 140 grader Fahrenheit, det vil konvertere til krystallsoda. Man kan foreta soda fra natron ved oppvarming ved 350 til 400 ° i en time eller to. Bake vil frigjøre vann og karbondioksyd, konvertering av natron (natriumbikarbonat) til den kjemiske vasking soda (natriumkarbonat). Etter den "nye" vasking brus er avkjølt, lagre den i en lufttett beholder for å holde fuktighet fra å komme pulveret.

Andre alternativer


Du ønsker kanskje å erstatte produktet OxiClean for vasking brus fordi, sammen med andre ingredienser, betyr det inneholder natriumkarbonat. Borax kan også være en erstatning for vasking brus, men som natron, vil det ikke være så sterk en agent for å kutte fett og smuss.