Hovudside

Osage Orange Trees i Texas

by Walther

Den tøffe, tornete landskap tre kjent som Osage orange (Maclura pomifera) blir også kalt heste eple eller bodark, en forvanskning av et fransk navn, bois DA € ™ arc, for dette treet som indiansk brukes til å lage buer. Ifølge Learn2Grow og Lady Bird Johnson Wildflower Center, hyller Osage orange fra nordøstlige Texas inkludert deler av Blackland Prairies og Chisos Mountains. Den vokser 20-40 meter høy, selv om opp til 60 fot som skjer, med en spredning 20 og 40 meter bred.

Ville Arter


Vanligvis gartnere unngå å plante en Osage appelsintre siden det ikke er altfor dekorativ, og et møte med de tornete greiner er ikke hyggelig. Tradisjonelt nybyggere i sør-sentrale USA plantet Osage orange som en sikring for å inneholde storfe før tilgjengeligheten av piggtråd i henhold til Lady Bird Johnson Wildflower Center i Austin. Treets blanke grønne ovale blader blir gule i høst før slippe. Kvinnelige-kjønnet Osage appelsintrær produsere softball-størrelse, warty gul-grønne frukter i tidlig høst som lukter av sitrus og lett faller til bakken. Disse fruktene kull i bakken og blir en annen grunn gartnere ikke nødvendigvis liker dette treet i formaliserte landskaper.

Fan d'Arc


The City of Corinth, Texas publisert en liste over anbefalte anlegg for klima og jordsmonn i nordlige sentrale Texas og spesielt nevnt Osage appelsintre sorten Fan d'Arc. Videre Texas A & M University viser dette resultatløst utvalg som en anbefalt fremragende tre for de fleste av Texas. Vokser ikke mer enn 20 til 35 fot høye, gartnere trim grener for å skape et mer tradisjonelt utseende treet med eksponert bagasjerommet, og siden det er en mannlig blomstring treet, ingen frukt noensinne danne.

Whiteshield


"Sunset Western Garden Book" lister sorten Whiteshield som et godt valg i Texas og andre områder av Vesten å bruke som enten en høy hekk eller skygge treet. Whiteshield er en mannlig kloning og kan ikke produsere frukt. Den modnes opp til 40 meter høy og 30 meter bred. Denne sorten filialer produsere forminskede tall eller ingen torner. Det opprinnelig ble funnet voksende i vestlige Oklahoma langs Hvit Shield Creek.

Wichita


Valgt av John Pair, bemerket Kansas plantsman, utvikler sorten Wichita en oppreist, avrundet og tett tak i forhold til vill form og andre valg av Osage orange. Dette treet er mann og ikke produsere frukt. Grenene produsere færre eller mindre torner på grenene selv om ny kvist vekst tendens til å bære de fleste pigger, men mye mindre enn den ville arter form av Osage appelsintre. Wichita modnes 30 til 50 meter høye og 15 til 20 meter bred.