Hovudside

Slik installerer du et svømmebasseng Pump

by Walther

Et basseng pumpe er en viktig del av den totale filtreringssystem og krever korrekt dimensjonering og installasjon for å være effektive. For over bakken bassenger opp til og med en 24-fots runde, er en 1-hestekrefter pumpe riktig størrelse. Alle større bassenger trenger en ½-hestekrefter pumper. Et annet hensyn er den riktige tilsvarende sandfilter størrelse til å følge med pumpen. For stor av en beholder vil hindre god vannstrømmen under filtrering og tilbakevasking, på grunn av for mye sand, mens en for liten beholder ikke vil håndtere strømmen til pumpen og kanalene vil utvikle bevirke filtreringskvalitet.

Bruksanvisning


•  Installering av pumpen krever at en sertifisert elektriker gi plasseringen med en Ground feilavbrytelsen Circuit. Dette vil gi rom for en rask frakobling av strøm, bør elektrosjokk bli et problem. Sørg for at plasseringen av pumpen være i nærheten av bassenget, men ikke under en kortstokk eller inni et skap. Pumpen trenger rikelig ventilasjon for å unngå overoppheting, og det må være tilgjengelig for service også.

•  Plasser pumpen på slagg blokker eller en plattform av dine egne valg for å holde den fra noen flom potensial. Sørg for at pumpeplassering og dens kabling på ingen måte skape en sikkerhetsrisiko for folk som går forbi den.

•  Fest pumpen til pumpe basen som følger med filtreringssystem ved hjelp av de to boltene som følger med. Plasser pumpen basen umiddelbart ved siden av beholderen base og feste de to sammen om produsenten designet den for å passe på den måten. Kontroller plassering for å sørge for at det er vibrasjonsfri.

•  Skru i plast slange adaptere inn i inn-og utganger av pumpen. Bruk Teflon tape på de gjengede endene av beslag for å sikre en tett passform. Stram med hendene bare; ikke bruk skrustikke-håndtak eller skiftenøkler, som kan øve for mye kraft og oppsprekking av plast.

•  Skru en plast gate ventil på slangen adapter på inngangsporten, noe som vil legge til rette for vann stans for fremtidige vedlikeholdsprosjekter.

•  Fest 6-fots filter slange til sluseventilen og den andre enden inn i slangeadapteren bygget inn i bunnen av din skimmer.

•  Fest heavy-duty returslangen til utgang av pumpen.

•  Sikre alle slangekoblinger med slangeklemmer ved å plassere slangeklemme rundt utsiden av slangen som en krage og strammer skruen på klemmen med en flat skrutrekker. Stramme dem så tett som mulig slik at de ikke vil skli av under trykksetting og filtrering.

•  Fest slangen til filterbeholderen og teste pumpen. Kontroller alle tilkoblinger og makt hvis det ikke fungerer.

Tips og advarsler


  • Kjøre pumpen i minst åtte timer om dagen på filterinnstilling under svømmebassenget sesongen.