Hovudside

Hvordan Vask North Face Jackets

by Walther

Hvordan Vask North Face Jackets

Etablert i San Francisco i 1966, produserer North Face et omfattende utvalg av jakker og annet yttertøy for turgåere, skiløpere, backpackere og andre utandørs folk. Selskapet benytter vanntette, pustende stoffer som Gore-Tex og HyVent for mange jakker og gåsedun eller Thermoball ned alternativ for ekstrem kulde. Forlenge levetiden på North Face jakke ved å rense den i henhold til sin type.

Gore-Tex


Jevnlig vasker en Gore-Tex jakke bidrar til å opprettholde sin Durable Water Resistant (DWR) belegg. Bruk en mild pulverisert vaskemiddel siden flytende vaskemiddel kan etterlate rester som forstyrrer plaggets vann Shedding evne. Vask jakke i en maskin ved hjelp av svak syklus og kaldt vann. Kjøre det gjennom skylling to ganger for å sikre at alt vaskemiddel er helt fjernet, tørk deretter jakke på tørkerens lav varme omgivelser. Bruk aldri blekemiddel eller tøymykner på en Gore-Tex jakke og aldri tørr ren.

HyVent


Vask HyVent jakker så ofte som nødvendig for å fjerne oppbygging av svette, bål røyk og andre flekker eller lukter. Legg flytende vaskemiddel til vaskemaskinen og satt på svak syklus. Kjør jakke gjennom skylling to ganger til, slik at alle spor av vaskemiddel er vasket ut. For ekstra tilsmussing, først suge den i en oppløsning av varmt vann og vaskemiddel. Unngå blekemiddel og flekkfjernere.

Goose Down


Gåsedun er delikat og krever spesiell omsorg. Bruk bare en front-loading vaskemaskin - omrøring i et topp-loader kan skade pelsen. Vask i varmt vann på en svak syklus med mild, blekemiddel-fri pulverisert vaskemiddel. Skyll to ganger, og deretter kjøre jakke gjennom sentrifuger to ganger for å fjerne overflødig vann. Løft jakke nøye fra maskinen, holder det i bunnen for å tåle vekten. Tørkes i tørketrommel på en no-varmeinnstilling og legge til et par tennisballer å holde fjær fra klumper.

Thermoball


Thermoball er et syntetisk alternativ til dun. Ifølge North Face, Thermoball pakker og føles som ned og holder brukeren varm selv når plagget er vått. Thermoball bør vaskes i varmt vann og en mild pulverisert vaskemiddel. Tørkes i tørketrommel jakke med et par tennisballer å gjenopprette loft.