Hovudside

Forskjeller av Black & Yellow Sunflower Seeds

by Walther

Forskjeller av Black & Yellow Sunflower Seeds

Solsikker (Helianthus spp.) Varierer fra ruvende gigantene til små, buskete planter. Det er de høye, store arter og sorter - Solsikke spesielt - som er dyrket for sine frø. Solsikkefrø er løst delt inn i to grupper: de kalt svarte oljefrø og de klassifiseres som konfekt frø. Sistnevnte er gul eller hvit med sorte striper.

Hvor de kommer fra


Sorte og gule solsikkefrø kommer fra sortar vokst primært for innholdet av frø olje. De fleste solsikker dyrkes for sine frø er sortar av Solsikke, som er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 11. Fordi det er drept av frost, er Solsikke vanligvis dyrket som en årlig.

Hvordan de ser ut


Svarte solsikkefrø er mindre enn sine gule eller hvite stripete kolleger. De har solide sorte skjell. Gule solsikkefrø varierer i hvor gule de faktisk er - noen er veldig blek og mer kremhvite enn gul. Alle har sorte striper, imidlertid. Frøene kan høstes når baksiden av blomsten hodet svinger fra grønt til gult, men hodene er vanligvis ikke høstes for frøene før de blir brune eller svarte, ifølge University of Kentucky Cooperative Extension Service.

Bruker for solsikkefrø


Svarte solsikkefrø er presset for sin olje, som er behandlet i vegetabilsk eller solsikkeolje. Svarte solsikkefrø er også brukt i kosmetikk og margarin og er malt til mel og brukes i dyrefôr. Confection solsikkefrø selges som snack mat eller brukt i matvarer, med eller uten skrogene. Begge typer frø brukes også i fugle mat mikser, og begge typer kan lagres og brukes til å plante nye solsikker.

Voksende din egen


Ikke alle typer solsikker produsere spiselige frø. Hvis du ønsker å dyrke din egen for snacks, prøve "Mammoth russisk," som rager 12 meter høy, ifølge Washington State University Clark kommunale Extension, og har store, stripete frø med tynne skrog. Solsikker generelt vokser best i full sol og i rik, godt drenerende jord. Ly fra vinden vil hjelpe dem å holde seg oppreist.