Hovudside

Hvordan Plant en Dogwood treet fra en ung Sappling

by Walther

Hvordan Plant en Dogwood treet fra en ung Sappling

Dogwoods er dekorative trær som ofte ettertraktet for sin fargerike tillegg til landskapet. I løpet av våren, innfødte Kornellblomster er en kremaktig hvit, mens flere andre varianter skryte blomster av rosa og rødt. I løpet av sommeren, er blomstene erstattet av grønne blader. Med utbruddet av høsten, bladene av kornell slår vanligvis rød eller en blanding av rødt og lilla. Heldigvis, hvis du ønsker å nyte fordelene av dogwoods på din eiendom, planting av stiklinger er en relativt enkel oppgave.

Bruksanvisning


•  Velg en kornell sapling fra en lokal barnehage eller hagesenter. Velg en sapling som har et sunt utseende-en som er uskadet og har hvite, fuktige røtter. Hvis du merker noen små hull i treet, ugress eller knust bark, unngå det. De fleste stiklinger tilgjengelig for kjøp på planteskoler eller hagesentrene vil bli balled og burlapped (B & B) eller container vokst.

•  Finn et egnet sted på din eiendom å plante kornell ungtrær. Dogwoods trives i fuktige områder skraverte fra konstant, direkte sollys. Næringsrik jord er også gunstig. Dogwoods vil ikke trives i ekstremt tørre eller varme forhold.

•  Bruk en spade spade til å grave et hull i jorda akkurat dypt nok til å dekke kornell sapling rot ball. Grave hullet slik at det er omtrent to til tre ganger større enn roten ballen.

•  Spre sapling rot ballen i jorden ved hjelp av fingrene. Dette løsner røttene og introduserer dem til den nye jord, som oppfordrer riktig vekst. Hvis du kjøpte en B & B sapling, må du kutte burlap bort og legg den på bunnen av hullet. Fullstendig dekke burlap med skitt og deretter spre roten ballen med hendene.

•  Sett på jord inn i hullet og lett pakke jorda rundt sapling rot ball. Vanne jorda grundig med en vannkanne eller slange. Hvis du plantet sapling i en bakke eller i sandholdig jord, konstruere en liten berm rundt omkretsen av hullet med den gjenværende skitt. Dette vil bidra direkte vann inn i sapling rotsystem. Vanne sapling igjen når du er ferdig.

•  Legg et lag av mulch rundt kornell ungtrær. Mulch bør være ca 3 til 4 inches dyp og dekker hele bredden av hullet du gravde.

•  Vann Dogwood ungtrær en gang eller to ganger i uken i løpet av sommeren og høsten måneder. Bruk nok vann til å suge bakken. Ikke bekymre deg for vanning i løpet av vinteren eller våren. Vanning er bare nødvendig for den første vekstsesongen. Etter det, med mindre en tørke inntreffer, bør nedbør nok.

Tips og advarsler


  • Den beste tiden å plante Dogwood saplings er i løpet av høsten, da det gir røttene en sjanse til å etablere seg før onslaught av sommervarmen. Du kan imidlertid plante B & B stiklinger når som helst mellom månedene november til mars. Hvis sapling ble container vokst, kan du plante den når som helst, så lenge du holder det vannes regelmessig.