Hovudside

Hva er farene ved en ventless peis?

by Walther

Hva er farene ved en ventless peis?

Folk ofte vurdere en ventless peis fordi det gir en sikker måte å redusere regninger og øke varmeeffekten. Fordi de holder forbrennings biprodukter i huset, forbruker talsmenn mistenker at disse ventilasjonsfrie peiser utgjøre noen form for risiko. Av denne grunn produsenter installere sikkerhetsinnretninger på ventless peiser som viser en bevist banerekord på suksess.

Identifikasjon


Ventless peiser bruke naturgass brent på den mest effektive luft / gass forholdet slik at det produserer det minimum av karbondioksid mulig, melder Oppussing nettstedet Personvern. Fordi en ventless peis produserer nesten ingen giftstoffer, ventilasjon på utsiden --- som en skorstein --- ikke er nødvendig, og nesten all varmen holder seg i huset.

Typer


Farene ved en ventless peis er helserelatert eller utgjøre en risiko for hjemmet selv. Den helseproblem, annet enn vanlig risiko for flammer, innebærer tilstedeværelsen av CO-gass (CO), og om ildstedet produserer nok til å forårsake sykdom, rapporterer TheNaturalHandyman. Fare for hjemmet kommer fra fuktighet bor i huset og muligens skade tre eller samle mold. Men trenger mange hus fuktighet under den kalde, tørre vintermånedene, benektende mye av fuktigheten risiko.

Betraktninger


Forbrukervaktbikkjer og produsenter er ikke enige om sikkerheten av en ventless peis, rapporterer hjem vedlikehold guru Barry Stone. Produsenter hevder ventless peiser er 100 prosent sikker. Vent-free peiser har oksygen sensorer installert for å hindre farlige konsentrasjoner av karbonmonoksid. På den annen side er brent naturgass produserer dødelig karbonmonoksyd, slik at sannsynligheten for hundre prosent sikkerhet synes tvilsom til noen.

Effekter


Mens ventless peiser kan frigi mengder karbondioksid under grenseverdiene fastsatt av Environmental Protection Agency, CO konsentrasjoner akkumuleres raskere i mindre rom, eller med peis som er for store for rommet. Andre kilder til naturgass som frigjør CO kan sammensatte med ventless peis å danne høyere konsentrasjoner, melder TheNaturalHandyman. I tillegg er noen mennesker reagerer på selv små mengder av forurensende stoffer som CO.

Betydning


Selv om faren for fuktighet forårsaker hjemme skade er til stede på grunn av det faktum at forbrenningen produserer vann som trenger lufting, ikke karbonmonoksyd fare for en ventless peis synes ikke veldig viktig. Et brev fra amerikanske Consumer Product Safety Commission Vice President Joseph Mattingly sier at ingen bevis for CO forgiftning fra en enhet som bruker oksygen sensorer eksisterer som 2005.