Hovudside

Informasjon om karbonmonoksid detektorer

by Walther

Av alle de vanlige husholdnings farene som er potensielt dødelig, er karbonmonoksid i strid for å være den dødeligste. Selv om det er internt opprettet i kroppen, er fargeløs og luktfri gass også opprettet som et biprodukt av brennbare motorer eller dårlig behandling av drivstoff-brenning kilder. Ute i det fri, forsvinner gassen raskt og er relativt ufarlig; innendørs, med utilstrekkelig ventilasjon eller langvarig eksponering, kan en liten konsentrasjon drepe. Dermed det åpenbare behovet for karbonmonoksid detektorer.

Funksjon


Karbonmonoksid detektorer er svært lik hjem røykvarslere og automatiserte luftrensere i utseende, men fungerer ganske annerledes. Mens røykvarslere slå alarm når røyk detekteres, karbonmonoksid detektorer er følsomme for en økende mengde av karbonmonoksid i luften. På deres begynnelse, til de karbonmonoksid enheter en gang rett og slett endret farger indikerer farlige mengder karbonmonoksid i lufta. Som tilfeller av forgiftning fortsatte, designere skapte mer hensiktsmessige og nøyaktige enheter nå anerkjent som industristandard.

Typer


De opprinnelige detektorer utgjorde noe mer enn en plastduk henges på veggen. De nyere modellene er basert på tre separate design typer. Den grunnleggende kjemiske type er ikke i motsetning til den opprinnelige farge-endring av konstruksjon og er på størrelse med liten pute av papir. Gelceller, den andre typen, inneholder syntetiske geleer som mørkere eller lysere å indikere karbonmonoksid nivåer i et rom. Sist, de elektroniske versjoner lese energistrømmer i luften for større nøyaktighet.

Spesifikasjoner


Alle tre av de nevnte detektorer har en alarm. Digital visning er tilgjengelige på topp-end elektroniske modeller som gir eksakt informasjon, i hovedsak hvor mange deler per million av karbonmonoksid er konsentrert i luften. En detektor batterilevetid er vanligvis rundt tre år med konstant bruk, og den faktiske arbeidslivet er ca 10 år. Trådløs teknologi har gjort det mulig detektorer som skal plasseres i andre enn på vanlig vegg i et hjem områder, en tidlig deteksjon must for de som trenger ekstra evakuering tid, for eksempel eldre beboere eller funksjonshemmede.

Fordeler


Alle modellene er ganske nøyaktig i å oppdage farlige nivåer av karbonmonoksid, men de dyrere modeller lese luftkonsentrasjon å bidra til å fastsette svingninger i forurensning. Med tilgjengeligheten av de tidligere og nåværende målinger, kan du forutsi et mønster av karbonmonoksid nivåer og muligens finne kilden. I tilfelle av utilsiktet forgiftning, kan redningsmannskapene benytte avlesninger for å bestemme nivået og eventuelt lengden av eksponeringstiden.

Advarsel


Utilsiktede dødsfall relatert til kullosforgiftning hadde økt før innføringa av de avanserte detektorer. Død av en Colorado familie i 2008 bedt om lovgiverne til å kreve noen form for obligatorisk registrering i nye boliger. Loven trådte i kraft i midten av 2009. Installasjons kodene varierer fra locale, men det foreslåtte området for å plassere en detektor er enten på taket eller i tilknytning til gulvet utenfor soverom i hver etasje av et hjem.