Hovudside

Shade Tolerant House Plants

by Walther

Shade Tolerant House Plants

Stueplanter har sine egne utfordringer som skal overvinnes. Innemiljø er annerledes enn utendørs seg og ofte inkludere ting som en høy grad av skygge. Men det er noen planter som passer perfekt til dette miljøet og, faktisk, gjøre det bedre innendørs enn ute, hvor det er vanskeligere å finne den rette, skyggefulle, betingelser.

Dieffenbachia Amoena


Også "dum stokk," dette anlegget kommer med advarsler. Dens saft er giftig og hvis du har barn eller kjæledyr, er dette ikke anlegget for deg som det kan nummen munnen, lamme stemmebåndene, eller til og med være dødelig. Det er likevel en populær og ofte brukt potteplante. De kan vokse til å være rundt 6 meter høy og har mørke grønne blader med årer som er foret med krem ​​eller hvite tegninger. De tåler lite lys godt og er tøffe planter. Mens de blomstrer, og kan gjøre det når som helst på året, så lenge de har de rette forholdene, de er ikke prangende. Som de fleste stueplanter, de trenger en godt drenert jord og må holdes fuktig.

Aglaonema


Dette er familien skygge-elskende, saktevoksende planter. Kollektivt er de også kalt "kinesiske eviggrønne" og sitt eget habitat er i tropiske skoger, hvor de er heldig å få enda et kort utbrudd av sollys. Dette gjør dem gode skygge planter, og faktisk høy lysnivåer vil skade dem. Ulike planter i denne familien vokse til forskjellige størrelser, med noen variasjoner voksende å være opp til 40 inches høy. Alle av dem produsere tykk, tett løvverk, ofte med striper langs midribs eller laterale årer av bladene. Plantene kommer i en rekke farger, med striper som kan være alt fra blek grønn på mørk grønn til krem ​​på lysegrønne og mange kombinasjoner i mellom.

Philodendron xanadu


Plantene er lett å dyrke, vokser raskt og kan nå en høyde på 4 meter med en 4- til 6-fots spredning. Sine grå-grønne blader kan vokse til rundt 18 inches, og henger ned fra anlegget skaper tykk, attraktive løvverk. Det er også hardfør og normalt ikke berørt av skadedyr og liker våt jord som er sure eller bare svakt alkalisk. Selv om den blomstrer hele året, blomstene er ikke prangende. Det gjør godt i skyggen, men er ikke like skygge avhengig som Aglaonema.

Gardenia jasminoidies


Den felles gardenia gjør en god stueplante og liker en del skygge, men du bør plassere den nær et vindu hvor det kan få noen solen. De er store container planter, økende til mellom 5 og 6 meter med en lik spredning, når de har på rommet. Disse bredbladet evergreens er sesongmessige bloomers, produsere store hvite blomster med den berømte gardenia lukt. De er høye vedlikeholds planter, imidlertid, og liker fuktig, men godt drenert, sur jord som er rik på humus.