Hovudside

Slik fjerner Bugs

by Walther

Slik fjerner Bugs

Ladybugs eller dame biller, er blant flere insekter som samler på yttervegger i høst og tidlig vinter. De deretter søke ly og varme innendørs. Inne eller ute, kan marihønene være irriterende. Hvis du legger til side sine forsøk på å søke ly og varme i boliger, er marihønene generelt sett positivt på grunn av sin tiltalende flekket utseende og deres appetitt for planteetende insekter. Ifølge National Geographic, kan hver marihøne spise så mange som 5000 bladlus i sin korte levetid på bare tre til seks uker.

Bruksanvisning


•  Støvsug eller plukke opp de marihønene inne og slipp dem utendørs, vekk fra utsiden av huset. Plukke dem opp med fingrene; marihønene biter ikke.

•  Fei bort marihønene med en kost eller spray en sterk strøm av slangen vann på store tall på yttervegger. Utah State University Extension anbefaler å påføre en blanding av insekt såpe eller oppvaskmiddel såpe fortynnet med vann til yttervegg for å avskrekke marihønene fra å vende tilbake.

•  kittet eller tette sprekker og hull på utsiden av en bygning fundament og rundt vinduer og dører, med fokus på de sørlige og vestlige sidene. Marihøner er tiltrukket av disse områdene på grunn av varmen fra eksponering for solen.

Tips og advarsler


  • Kjemiske insektmidler er tilgjengelig for å fjerne marihøner, men kan ikke være effektiv på lang sikt. University of Utah Extension sier insektmidler anvendes utenfor ikke vare lenge på grunn av vær og varme. Insektmidler kan ikke være effektiv på marihøner på grunn av deres tykk ytre skallet. Ifølge Adams Skadedyrkontroll, er innendørs kjemisk behandling for marihønene vanligvis ikke nødvendig siden de dør innendørs naturlig.