Hovudside

Hvordan du ser etter Stueplanter

by Walther

Hvordan du ser etter Stueplanter

Potteplanter er estetisk tiltalende og gunstig for helsen. Mange innendørs planter - tropiske løvverk planter i særdeleshet - filtrere luften, fjerner giftstoffer og skape et sunnere miljø. For disse grunner, er potteplanter ikke bare brukt i boliger, men i kontorer, biblioteker og andre innendørs miljøer. Vanskeligheten av å lete etter potteplanter kan variere fra hver artenes spesielle behov. Generelt, men de fleste planter har lignende grunnleggende omsorgsbehov som ikke er altfor taxing for begynnelsen hjem gartner.

Bruksanvisning


•  Sett din potteplante hvor det vil få så mye indirekte, naturlig lys som mulig. Selv planter som vokser godt i dårlige lysforhold nytte av minst en halv dag er verdt av sollys. Ikke plasser løvverk planter i den direkte banen til solen, men som de sterke strålene kan svi bladene. Blomstrende planter kan plasseres i direkte sollys.

•  Test jorda for fuktighet ved å stikke fingeren inn i det øverste laget. Hvis du har en sukkulent, slik som kaktus eller en plante med saftige blader som kalanchoes, la jorda tørke ut før vanning anlegget. Ellers holde jorda fuktig, men aldri soggy eller vannmettet. Generelt, blomstrende planter trenger mer vann enn løvverk planter. For mye vann i jordsmonnet, kan imidlertid føre til at røttene til å utvikle sopp sykdommer. Av denne grunn er det også viktig å tømme vannmagasinet så snart beholderen slutter drenering.

•  Gjødsle din potteplante med en balansert (20-20-20 eller 10-10-10) gjødsel laget for tropiske eller blomstrende planter. Bruk en vannløselig gjødsel. Avhengig av anlegget ditt, kan du gjødsle så ofte som annenhver uke. De fleste potteplanter dra nytte av en månedlig fôring i vekstsesongen. Ikke gjødsle i løpet av vinteren.

•  Gi varme temperaturer for anlegget ditt. Ikke plasser den i nærheten av noen kalde eller varme utkast. Dagtemperaturer på rundt 70 grader Fahrenheit - med et fall på omtrent 10 grader om natten - er bra for både blomstrende og løvverk planter.

•  Legg fuktighet til luften hvis du har en tropisk løvverk plante. De fleste av disse plantene er innfødt til varme, våte skoger i Sør-Amerika. Sett dine grønne planter eller orkideer på en luftfuktighet brett (en grunne skuff fylt med småstein og vann). Ikke la bunnen av potten berøre vannet, men. Eller kjøre en luftfukter nær plantene dine.

•  Overvåk anlegg for skadeinsekter. Støv løvverk planter ofte, kan det samler seg støv tiltrekke midd. Mindre påslag av skalaen, edderkopp midd og andre skadedyr kan vanligvis skylles av anlegget med en sterk strøm av vann. Behandle alvorlige infeksjoner med en dose av insektmiddel, og gjenta ved behov.

Tips og advarsler


  • Sjekk dreneringshull med jevne mellomrom i bunnen av beholderen for å sørge for at de ikke tilstoppet av røtter. Re-potten de fleste planter hver to til tre år.