Hovudside

Hvordan Plant en Norge Spruce

by Walther

Hvordan Plant en Norge Spruce

Transplantere et Norge gran, som alle andre eviggrønne, gjøres best når treet er ung og færre enn seks meter høy. Norge gran har en kran rot som går nesten like dypt ned i bakken som treet er høy. Vitale side røtter også spredd godt utover dripline av de laveste grenene. En Norge gran høyere enn 6 meter krever et tre service og et tre spade å ha noen sjanse til transplantasjon suksess. Påta transplantere mindre trær med en partner for å hjelpe deg. Rotklumpen et Norge gran kan være tung.

Bruksanvisning


•  Planlegg å transplantere Norge gran i høst, når treet er sovende og traumer til røttene er minimal. Velge et nytt sted for treet som er borte fra kraftledninger og underjordiske verktøy, og har godt drenert jord, fordi Norge gran kan nå en ruvende høyde på 60 meter og en spredning av mer enn 20 meter ved forfall.

•  Legg et målebånd i bunnen av gran og trekke det ut til spissen av den laveste, lengste grenen. Doble dette tallet for å få diameteren av sirkelen du må grave for å fange opp viktige røtter, ifølge Iowa State University Extension. Plasser målebåndet i bunnen av bagasjerommet og trekke det opp til halvparten av høyden av treet for å beregne hvor dypt du trenger å grave for å få mest mulig ut av springen roten.

•  Grav transplantasjon hull til de estimerte underliggende dimensjoner. Hell en bøtte vann inn i hullet for å bidra til å minske transplantasjon sjokk.

•  Grav frem Norge gran nøye, beskjæring side røtter som du støter på dem med beskjæringssakser. Pek tuppen av spaden i en 45-graders vinkel mot springen rot i sentrum. Når du har gravd dypt nok, lirke opp forsiktig. Hvis kranen roten ikke gir, grave litt dypere og prøv igjen. Clip springen rot, så dypt i hullet som du kan, hvis det fortsatt motstår.

•  Med en partner, heis eller dra gran ut av hullet og sette den i trillebår. Rull den til det nye nettstedet. Løft den ut og sette den rett opp i hullet. Hvis bunnen av bagasjerommet sitter under grunnlinjen, ta den ut og etterfylle hullet med jord før det er enda, eller over.

•  Stå tilbake og sørge for at Norge gran står rett, og juster om nødvendig. Spade smuss inn i sidene av hullet, tilsetning av vann og stamping det godt ned for å sikre kontakt mellom røtter med jord. Hell annen bøtte vann rundt bunnen av den transplanterte treet.

•  Shovel skitt fra transplantasjon hull i trillebår, rulle den tilbake til den opprinnelige hullet og tilbakefylling.

Tips og advarsler


  • Prøv en levende Norge gran juletre, og plante det etter ferien for et levende minne om en lykkelig dag.
  • Ikke gjødsle et Norge gran når transplantasjonen. Tillate treet for å forbli sovende til sent på våren.