Hovudside

Hvordan vet Gullregnen ungtrær

by Walther

Gullregnen treet er innfødt til Kina, men har vært dyrket i USA siden 1800-tallet. Legenden sier at Thomas Jefferson vokste den første Gullregnen treet i USA. Gullregnen trær dyrkes hovedsakelig som prydtrær, og produsere en overflod av gule blomster i sommermånedene. Blomstene utvikler seg til bladderlike, papery frukter som er ettertraktet for sin dekorativ verdi. En ung Gullregnen treet vil ennå ikke bære sine karakteristiske frukt eller blomster, men kan identifiseres på grunnlag av bladene.

Bruksanvisning


•  Undersøk grenene for å avgjøre om bladene er ordnet i en alternativ eller motsatt konfigurasjon. I motsatt ordning bladene er plassert rett overfor hverandre på grenen. I den alternative ordningen, er bladene forskjøvet individuelt langs kvist. Bladene av Gullregnen trær har en alternativ ordning.

•  Sjekk for å se om den grenen har sammensatte blader eller enkle blader. Gullregnen treet har sammensatte blader består av 7 til 15 brosjyrer hver. En forbindelse blad består av flere mindre leaflike struktur kjent som brosjyrer. Et enkelt blad består av et enkelt blad.

•  Finn ut om brosjyrer er finnete eller håndformet. En finnete blad har brosjyrer langs hver side av en sentral stilk, ligner på en fjær. En håndformet blad har alle brosjyrer som kommer ut av et enkelt punkt på bladet. Bladene på Gullregnen treet er finnete i konfigurasjonen.

•  Se på formen av de enkelte hefter. Gullregnen tre brosjyrer er flikete og grovt tannet med en noe oval form til dem. Heftet form skiller Gullregnen treet fra lignende utseende trær som finnes i Nord-Amerika, for eksempel svart gresshoppe, som har brosjyrer med myke kanter.