Hovudside

Cherry Tomat Varianter

by Walther

Cherry Tomat Varianter

Cherrytomater er barn av tomat verden, og gir frukt som er fargerik, søt og ofte ganske produktiv. De kan brukes i salater eller kokt kort for å legge sødme og farge til en pastarett. Det er tre grunnleggende former: runde små baller, pære former og ovale eller sitron-form. Vanlige farger er rødt og gull, men du vil også finne cherrytomater i andre farger, for eksempel lilla. Forvente å vente 50 til 80 dager for dine tomater å være klar.

Tradisjonelle cherrytomater


Bla gjennom noen frø katalog og du finner en rekke runde, røde kirsebær tomat varianter. Noen, som den Patio F Hybrid, bo kun to meter høy og er ment for dekorative potter. Cherry Grande er litt større, med en og en halv tommers diameter frukt. Micro-Tom vokser mellom fem og åtte inches høy med små tomater på størrelse med krutonger, ifølge Tomat Growers.

Gull cherrytomater


Ikke alle cherrytomater er røde. Sungold er en munter, mandarin orange farge med en søt smak. Vent 57 dager til å begynne å spise disse små sunbursts. Gul Plum er en annen versjon, langstrakt som en mini plomme tomat.

Grape cherrytomater


"Grape" beskriver formen på tomat, og ikke dens smak eller farge. En standard drue tomat vokser på vintreet og du kan faktisk finne disse i supermarkeder. Elfin og Riesentraube er to varianter. Elfin er en kortere plante enn din grunnleggende drue, mens "giant drue", som er hva "Riesentraube" betyr, spirer i små buketter, som minner om buketter.

Pæreformet cherrytomater


Cherrytomater er ikke all round. Pæreformet cherrytomater kommer i både rød og gul, og gå av navnene Red Pære og Gule Pærer. Disse plantene frukt som gal, smaker søtt og holde fruiting hele sesongen. Fruktene er rundt to inches lang.

Uvanlige cherrytomater


Du kan også finne noen sære, one-off versjoner av cherrytomater. Black Cherry tomater er runde, men fargen aubergine. Red Plum er miniatyr plomme kirsebær, og Ceylon er som en miniatyr biff tomat, komplett med crinkly kanter. Du kan også få vine cherrytomater, som Sweet Pea Currant. Uniform frukt spire side-by-side på vintreet, mer som erter enn noe tomat-aktig.

Sist men ikke minst, Green Leger og Grønn Plum er ekte grønne cherrytomater, en ganske rund, og den andre ganske langstrakt.