Hovudside

Hvordan Grow en agurk på en Teepee Trellis

by Walther

Hvordan Grow en agurk på en Teepee Trellis

Skarpe, forfriskende agurker er deilig på smørbrød, i salater eller til og med på egen hånd. De er en lav-fett, skyldfølelse-fri snack (bare 5 kalorier for seks store stykker). Agurker er også lett å vokse, noe som gjør dem ideelle for hjem hager. Vokser dem på en espalier sparer plass, gjør skadedyr og sykdomskontroll lettere og gjør høsting lettere også. Du kan vokse lange varianter for kutting eller dverg varianter for beising - og alle på samme espalier.

Bruksanvisning


•  Forbered din hage seng minst to uker før planting ved å blande kompost i jorda. Bland grundig til en dybde på 6 til 8 inches. For tidligere avlinger, dekke planting sengen i svart plast. Dra det stramt og fest den med metall eller plast stakes. Svart plast mulch sparer vann, styrer ugress og varmer jorda.

•  Plant frø om våren når all fare for frost er over. Plante dem 1/2 cm til 1 cm dyp og tynn til ett, sterk frøplante hver 12 inches. Hvis du brukte svart plast, bare kutte åpninger i plast før planting. Plante frøene ved siden av en vertikal ledning eller stykke hyssing i espalier, slik at du slipper å bøye vintreet å nå denne støtten.

•  Bind vinrankene til espalier med hyssing så snart de er lange nok til å nå det. På dette punktet, grave en grøft ved siden av plantene og bruke nitrogengjødsel med en hastighet på £ 1 per 100 meter av rad. Fortsett å knytte vinrankene til espalier som de vokser.

•  Skyll dypt en gang i uken. En tomme av vann per vintreet per uke er best. Agurker er grunne røtter, og tilstrekkelig fuktighet er avgjørende for frukt utvikling.

•  Harvests regelmessig, før dine agurker gulne. De er best plukket når umoden, men størrelsen er avhengig av variasjon. Ifølge University of Illinois, bør pickling varianter ikke være mer enn to inches; ikke mer enn 4 til 6 inches for dill pickles, og ikke mer enn 6 til 8 inches for å ha klippet varianter.