Hovudside

Hvordan Clean Betong Stain

by Walther

Betong kan være et vakkert byggemateriale, men som alle med en konkret oppkjørselen vet, er det svært utsatt for flekker. Hvis konkret oppkjørselen eller andre konkrete element i hjemmet ditt er farget, kan du tror at du må repave eller erstatte dette elementet for å kunne nyte den friske, klare utseendet på ny betong igjen. Heldigvis kan du rengjøre de fleste konkrete flekker selv uten hjelp av en dyr profesjonell.

Bruksanvisning


•  Bland blekemiddel, vaskemiddel og vann i en en-til-en-forhold i en bøtte for å rense olje og fettflekker. Disse er sannsynligvis de vanskeligste flekker å fjerne når de har satt, så angripe dem så raskt som mulig.

•  Bruk en skrubb børste eller push broom å skrubbe oljebeis med rengjøring mix. Det kan ta gjentatte anvendelser av denne blandingen og mye skrubbing for å fjerne oljebeis helt. Hvis du har en farget betong oppkjørselen, teste blanding først, siden det kan lysne fargen på oppkjørselen samt flekken.

•  angrep rust flekker med tre blekemiddel. Wood blekemiddel inneholder oksalsyre, som faktisk spiser laget av betong som er beiset. Oppløse pulverisert tre blekemiddel i en bøtte med varmt vann til du ikke kan få noe mer å oppløse. Skrubb børste blandingen på det berørte området. Vent omtrent fem minutter og skyll den grundig. Dette er en mildt giftig løsning, så ikke røre eller svelges det. Dette påvirker også farget betong, så teste det først for å se om du kan leve med det blekemiddel gjør med farget områdets farge.

•  Bruk en blekemiddel og en skrubb børste til å drepe mold og mugg som vokser på betong. Tilsett 1 kopp blekemiddel til 1 liter vann og skrubbe bort flekkene. Blekemiddel dreper mugg og løfter flekken. Gjør dette tre dager på rad, og så igjen i ca to uker for å drepe eventuelle muggsporer som kan ha overlevd. Skyll området etter skrubbing det å forhindre at blekemiddel fra å sitte på betong og lyn det videre.

•  Fjern dekkmerker med brems renere. Spray brems renere på dekkmerke og skrubb med litt vann. Merkene skal forsvinne.

Tips og advarsler


  • Alle disse rengjøringsmidler er vanskelig på klær og hud. Beskytt hendene og armene med lange gummihansker. Hvis du arbeider i et lukket område, ha tilstrekkelig ventilasjon.