Hovudside

Hvordan lage en Pergola eller Patio Cover

by Walther

Installere en patio cover eller pergola er en fin måte å gi din uterom noen tegn og legge dimensjonale fokus. En tradisjonell pergola har fire søyler og en espalier-stil taket. Hvis du er ute etter å skape en hage retrett eller en samling plass for gjester på din neste grillfest eller fest, er en grunnleggende pergola utforming et smart alternativ. Med noen moderate snekring ferdigheter og et øye for detaljer, kan de fleste huseiere bygge sin egen pergola. For dette eksempelet, vil pergola være 12 fot med 14 meter bred og 8,5 meter høy.

Bruksanvisning


•  Mål opp et rektangel med to 12-by-12-fots seksjoner på den ene siden og to 14-by 14-fots seksjoner på den andre. Med hver del merket av, grave et hull 2 ​​meter dypt der hver 12-by-14-fots delen skjærer.

•  Fyll hullene med seks inches av grus. Plasser en 10-fots lange innlegget i hvert hull. Hvis nødvendig kan du feste midlertidige tre bukseseler for å holde innlegg på plass.

•  Bland betong og hell i hvert hull opp til jord linje. Bruk en trebit for å glatte ut betong og fjerne luftbobler. La betongen herde (ca. 24 timer).

•  På 12-by-12-fots sider av pergola, måle og merke 7,25 inches fra toppen av de viktigste innleggene. Dette vil være stedet for de fire hovedbjelker som vil holde espalier taket. Bor et 16 meter lang bjelke på hver av de 12-fots sider. Hoved innlegg på denne siden vil bli klemt mellom hver av hovedbjelkene.

•  Installer åtte betane. Disse betane vil bli installert over 7,25-tommers mark hvor de viktigste bjelker ble installert. Ta to av de 18-fot lange betane og plassere dem kjører i motsatt retning av de viktigste bjelker. De vil kjøre langs 14-fots delen av pergola. Bor betane i hver side av stolpen. Igjen, blir innlegget klemt mellom to betane. Gjenta de samme trinnene på den andre 14-fots delen.

•  Ta de resterende fire 18-fot lange betane og legge dem til som interne betane. Feste tverrbjelker til toppen av hovedbjelkene ved å bore en treskrue i en vinkel gjennom tverrbjelken og inn i hovedstrålen. Gjenta for hver tverrbjelke.

•  Ordne 11 sperrene på toppen av betane. Disse sperrene vil løpe i motsatt retning av de tverrbjelker for å opprette gittertaket. Mål for en ren og selv ser. Fest sperrene til de betane med 5-tommers treskruer.

Tips og advarsler


  • Det er best å ha en partner når du bygger en pergola. Denne personen vil holde bjelker på plass når de er boret inn i de viktigste innleggene.
  • Følg produsentens anvisninger når du blander og bruker betong.