Hovudside

Hva er en japansk Maple?

by Walther

Hva er en japansk Maple?

Den japanske lønn (Acer palmatum) er et lite tre hører hjemme i Japan og Fjerne Østen. Med sin attraktive og fargerike blader, har den japanske lønne blitt en ettertraktet dekorativ treet og det er nå dyrket over hele USA og Europa. Populære planting steder inkluderer pryd senger, hage grenser og ved siden av hagestier.

Spesifikasjoner


Den japanske lønne vokser til en høyde på mellom 15 og 25 meter med en bred, kuppelformet tak som strekker seg ut fra midtstammen ved 10 fot til 25 fot. Treet vokser ofte flere badebukser som slutter like over bakkenivå. Den japanske lønne løvverk består av lange blader med fem på ni kraftig spisse fliker og lilla eller røde blomster med et snev av hvitt på noen kronblader.

Dyrking


Den japanske lønne favoriserer den tempererte klima av US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 8. Noen varianter foretrekker en lyssky voksende sted, mens andre kan takle sunnier steder. Det ideelle stedet for en japansk lønn har skygge-flekkete sollys. Treet trenger fuktig, men godt drenert, loamy jord som er beskyttet mot vind. Vokse japansk lønn i beholdere som et alternativ til planting i hagejord.

Omsorg


Den japanske lønn er et lite vedlikehold tre som trenger minimalt med beskjæring. Treet vokser naturlig i en behagelig lagdelt, kuppel form, så den eneste beskjæring kreves er å fjerne dødt trevirke og tynn ut kalesjen hvis det blir for buskete. Treet trenger ikke gjødsel eller kompost når plantet i riktig jordtype. Om nødvendig, legge sand eller Leir jorda rundt foten av treet for å hjelpe til med drenering. Treet er sårbare for tørke, så vanne den regelmessig i varmt, solfylt vær.

Oppkjøpet


Kjøpe den japanske lønn fra dekorative tre seksjoner av planteskoler og hagesentre. Velg blant de mange varianter, kjent som sortar, på salg. Forskjeller mellom sortar inkluderer blad farger som spenner fra mørk grønn til lys gul og blomsterfarger som spenner fra lyse rødt til dyp lilla.