Hovudside

Slik behandler i naturkatastrofer

by Walther

Slik behandler i naturkatastrofer

En naturkatastrofe kan være den mest skremmende opplevelse som alle har til ansikt. Å være forberedt og vite hva du skal gjøre når katastrofen inntreffer er nøkkelen til overlevelse. Heldigvis, kunnskap og verktøy som trengs for å overleve nesten noen katastrofe er lett tilgjengelig. De grunnleggende trinnene for å takle den verste naturen har å tilby er stort sett den samme for alle typer katastrofe. Beredskap er mer enn en plan; det er en sinnstilstand.

Bruksanvisning


•  Forbered og øve en nødsituasjon-respons plan med familien. Dette inkluderer rømningsveier i tilfelle av en husbrann. Vær sikker på at alle vet sin rolle og hvor du skal møte opp etter den første faren har gått.

•  Monter en katastrofe kit. En velfylt katastrofe kit inneholder en batteridrevet radio, flaskevann, ikke-bedervelige matvarer, grunnleggende verktøy og førstehjelp forsyninger. Hold dette settet i et lett tilgjengelig sted.

•  Lær hvordan å stenge hjelpemidler som gass og elektrisk. Dette vil redusere den eksplosive potensialet i ditt hjem.

•  Kjenn advarselen tegn på forestående katastrofe. Overvåke den lokale nyheter for rapporter om alvorlige vær trusler. Ha en plan for uforutsigbare katastrofer som jordskjelv.

•  Hold deg rolig og fokusert som katastrofe utspiller seg. Tenk om trinnene du må ta for å komme i sikkerhet og gjøre dem. Vær klar til å bevege seg raskt hvis du befinner deg plutselig blir usikre.

•  Søk ly hvor du er, hvis det er mulig; det er vanligvis tryggere å forbli på ett sted enn gå vandrende. Vurdere dine behov. Påfør førstehjelp til noen skader, og begynne rasjonering vann og matforsyninger.

•  Hold deg hydrert og få hvile. Katastrofer er høyt stress hendelser. Utmattelse bare gjør utvinning vanskeligere.

•  Watch for sekundære farer som kjemikalieutslipp, gasslekkasjer og skutt ned kraftledninger. Kjølvannet av katastrofer kan være nesten like farlig som selve katastrofen.