Hovudside

Hva vil rense innsiden av en elektrisk ovn?

by Walther

Hva vil rense innsiden av en elektrisk ovn?

Elektriske ovner kommer i et bredt spekter av stiler og størrelser med både digital og ringe kontroller. Holde ovnen ren er nødvendig fordi sølt mat som du ikke rydde opp raskt kan brenne og forårsake sterk lukt i hjemmet i løpet av neste bruk. Lukten fra den brennende mat kan sive inn dine gryteretter og andre matvarer som du baker og gi dem en stygg smak. Regelmessig vedlikehold og rengjøring av elektrisk ovn vil hindre at dette skjer.

Kommersielle produkter


Kommersielle ovn rengjøring produkter er tilgjengelige i renhold forsyning midtgangen på din rabatt eller dagligvarebutikker. Følg instruksjonene nøye og bruk hansker og munnbind om nødvendig ved bruk av produktet. Noen rengjøringsmidler krever at du lar dem på over natten og andre bare for noen timer. Røyk i disse typer renere kan være ganske sterk og kjemikaliene kan forårsake følsomhet i noen mennesker.

Hjemmelagde produkter


Du kan rengjøre ovnen stativer månedlig eller etter behov ved å fjerne dem fra ovnen og med varmt, til såpevann og stålull fjerne eventuelle matrester. Ren bakt-på matvarer i ovnsrommet ved hjelp av en ren klut eller svamp fuktet med vanlig ammoniakk. Tillat ammoniakken å sitte på flekken i minst 30 minutter for å mykne maten, og deretter skrubbe den bort. Bruk en ren klut fuktet med vann for å skylle området ofte. Du kan finne ammoniakk på rengjøring midtgangen i din dagligvarebutikk eller rabatt butikken.

Selvrensende ovner


Bruk selvrensende funksjonen på ovnen ved å følge instruksjonene i brukerhåndboken. Ovnen vil nå en høy temperatur som reduserer rusk til aske som du raskt kan fjerne med en håndkost og liten feiebrett. De fleste selvrensende ovner anbefaler at du ikke bruker kommersielle rengjøringsmidler for små opprydding; bruker ammoniakk i stedet.

Forebyggende Vedlikehold


Bruker riktig størrelse fatet når du baker i ovnen vil gjøre at gryteretter, skomakere og andre retter fra smitte over til ovnen. Plassere en cookie ark eller gelé roll pan under fatet hvis du er usikker på om det er riktig størrelse. Hvis noe gjør boble over, slå av ovnen så snart som mulig, la den avkjøles og rydde opp sølet. Bruk lange grytekluter i tilfelle det indre av ovnen er fortsatt varmt. Bruke en fuktig svamp eller papirhåndklær til å tørke opp søl og hindre rusk fra brennende neste gang du bruker ovnen.