Hovudside

Savanna og tropiske Engh Planter

by Walther

Savanna og tropiske Engh Planter

"Savanna" er et forvirrende ord. Ordet er vanligvis forbundet med de store tropiske gresslettene i sentrale afrikanske ofte referert til som The Savanna. Men teknisk sett, er The Savanna en savanne, eller en tropisk grassland. Dermed er alle tropiske gressletter, fra Pampas av Sør-Amerika til Terai-Duār gresslettene i India, er savanner. Ikke overraskende, er gress den vanligste tropisk grassland plante. Arter er spesifikke for Grovfôr regionen der de vokser.

African Savanna


Afrikas savanne er hjem til et stort mangfold av plantearter. Bermuda gress (Cynodon dactylon) vokser i hele den afrikanske savannen i områder som ofte forstyrret av beite, oversvømmelser og branner. Det er en kilde til mat for en rekke av beitedyr på savannen, som sebraer og gaseller. Elefant gress (Pennistum purpureum) er så kalt for sin størrelse. Den når en moden høyde på 10 meter og vokser i tette klumper langs bredden av innsjøer og elver. Som for trær, mange arter av Acacia vokse i den afrikanske savannen, inkludert tannkjøtt arabisk akasie (Acacia Senegal), plystring torn (Acacia dreparalobium) og paraply torn akasie (Acacia tortilis). Andre afrikanske savannen trær er Jarrah, jackleberry, og eukalyptus.

Pampas Savanna


Pampas er et enormt Søramerikansk Grovfôr sentrert i Argentina som spres gjennom Paraguay, Uruguay og Brasil. De dominerende plantearter i savannen er Pampas gress (Cortaderia selloana), etter som regionen er oppkalt etter. Pampas gress når en moden høyde på åtte til 12 meter og bærer store rosa blomster. Den kan vokse i svært tørre områder på grunn av røtter som graver dypt og benytte seg neddykket vannkilder. World Wildlife Foundation lister åtte arter av gress som vokser vanligvis midt Pampas gress, inkludert de av geenra tipa, Piptochaetium, Aristida og Briza. Ettårige av 10 slekter, inkludert Micropsis, Berroa, Gamochaeta og Chaptalia, vokse i Pampas, som gjør busker som Margyricarpus, Heimi, og Baccharis.

Terai-Duar Savanna


Terai-Duar er en 13 400-kvadrat-kilometer region spredning gjennom Nepal, India og Bhutan som inkorporerer savanner, subtropiske gressletter og Krattskog. Området begynner ved bunnen av Himalaya, og er bare 15,5 miles bred, selv om den er meget lang. Det er den høyeste gressmark i verden, målt ved den gjennomsnittlige høyde av dets anlegg. Plantearter i regionen er vill sukkerrør (Saccharum spontaneum), 10-fots høye tropiske siv (Phragmitis kharka) og silkeaktig kenguru gress (Themeda villosa). Mindre arter inkluderer tranebær gress (Imperata sylindriske) og sixweeks threeawn (Aristida adscensionis). Mange av grasarter av Terai-Duar tjene som fôr for dyr, som elefanter og neshorn, og som dekke for rovdyr, som tigre.