Hovudside

Hvordan du Test Termostat på en Gas Furnace

by Walther

Få arbeidsplasser rundt om i hjemmet krever mer umiddelbar oppmerksomhet enn en ovn som ikke fungerer. Minusgrader utenfor er en påminnelse om at problemet må være løst og raskt. Hvis du har en ovn som er konstituert opp, sørg for at du vet hvordan du skal teste termostaten. Termostater er en av de delene av et varmesystem som svikter oftest, og ved å teste det tidlig i feilsøkingen, kan du spare deg selv en god del tid og penger.

Bruksanvisning


•  Kontroller at termostaten er slått på, og sett termostaten til en temperatur godt over det aktuelle temperaturen i huset. Hvis ovnen fyrer opp, er termostaten din fungerer som den skal. Hvis den ikke gjør det, ta av dekselet til termostaten.

•  Inspiser innsiden av termostat. Mange termostater vil svikte fordi de får dekket av støv eller rusk, eller noen trykker mot dekselet for hardt og det påvirker termostaten drift. Rengjør interiøret godt å bruke en boks med komprimert luft (den typen som brukes til å rense datamaskinen og elektroniske komponenter) og en ren fille.

•  Se over alle ledningene som kommer inn i termostat og er koblet på fargekodede terminaler. Sjekk for eventuelle ødelagte eller frakoblet ledninger som kilden til problemet. Koble eller erstatte dem etter behov.

•  Gjennomføre en test for å fastslå hvorvidt termostaten din er å få elektrisitet. Få et stykke wire, og stripe ca 1/4 tomme av isolasjon av begge ender.

•  Hold ledningen ved midten isolert del, og berøre uisolerte ender av ledningen til de to terminalene som er merket "R" og "W." Ovnen skal fyre opp hvis termostaten din fungerer som den skal. Hvis ovnen ikke slår seg på, har du en defekt termostat og skal erstatte den.

Tips og advarsler


  • Hvis termostaten slår av og på riktig måte, men aldri på riktig temperatur, kan det ikke være nivå. Bruk et nivå og justere termostat for å fikse dette problemet.