Hovudside

Varianter av Lime Trees

by Walther

Varianter av Lime Trees

Limes er et populært medlem av sitrus familien. De er dyrket for bruk i desserter og drinker, samt brukt til sesongen velsmakende retter. Kjøttet av kalk kan spises, men lime sin juice er frukten primære attraksjon. Kalk glede er også brukt i noen matlaging. Det finnes to varianter av lindetrær allment tilgjengelig.

Key Lime


Key lime, så kalt som det en gang var dyrket kommersielt i Florida Keys, er også noen ganger referert til som en meksikansk lime. Frukten er kanskje mest kjent for sin rolle i Key lime pie. Det er en kompakt tre, mer som en busk, sammenlignet med andre limes. Seedy frukt er mye mindre også (vanligvis på størrelse med en valnøtt), og er gule når moden. Skall av frukt er noe tynn.

Tahiti Limes


Tahiti limes er de limes mest solgte på ditt lokale supermarked. De er mye større enn deres key lime kolleger, og er lyse grønn i fargen. Trærne kan bli opptil 20 meter høye. Frukten har en tykk bark og svært få frø. Tahiti limes blir noen ganger referert til som persisk eller Bearss limes.

Rangpur Limes, Palestina Søt Limes, Limequats


Dette er faktisk ikke lindetrær, men heller andre varianter av sitrus som tett likne limes. Vær forsiktig når du kjøper en lind, at du ikke utilsiktet kjøpe en av disse variantene.

Limequats er hybrider av meksikanske limes og kumquats. Frukten av en limequat ligner en meksikansk lime. Ifølge Texas A & M Extension, er det limequat treet litt mer hardføre enn en meksikansk lime, men ikke like hardfør som en kumquat, som tåler litt frost uten skader.