Hovudside

Hvordan Plant to års Asparges Crowns

by Walther

Hvordan Plant to års Asparges Crowns

Ifølge Ohio State University, er asparges en flerårig plante som kan produsere grønnsaker i opptil 15 år. Ved å møte anleggets økende krav, kan du høste en avling fra en 2-åring asparges krone. Det tar et år for en asparges for å vokse fra et frø. Etter det første året, er anlegget klar til å produsere avlinger. Du kan plante en to-års asparges krone for å redusere tiden du trenger for å vente med å vokse denne populære grønnsak.

Bruksanvisning


•  Velg mannlige asparges planter til å vokse fra hagen din. Kvinnelige asparges planter ikke produserer grønnsaker og kan føre til hage senger for å bli overkjørt av små frøplanter. Populære typer asparges planter til å vokse er Jersey Knight, Jersey Prince og Jersey Giant.

•  Plant asparges når bakken har varmet opp etter siste frost til 50 F. Plasser en jord termometer i jorda for å bestemme temperaturen.

•  Sjekk din jordas pH-område. Aspargesplanter foretrekker å bli dyrket i et område på 6,5 til 7,5. Kjøp en jord testing kit fra din lokale fylke forlengelse kontor. Grave en seks-tommers jord for å samle tørre jordprøver. Send prøvene til adressen oppgitt på testing kit. Basert på resultatene, legger kalk til sur jord og svovel til alkalisk jord.

•  Grav en fure som er minst 5 til 6 inches dyp. Bland inn furen en gjødsel som har en NPK mengde 0-20-0. Plasser kroner av asparges over gjødsel hver 1,5 meter fra hverandre. Space rader med asparges 5 meter fra hverandre. Spre jord på toppen av de kronene, slik at hagearbeid plass er enda. Vann grundig.

•  høste dine asparges når spyd har nådd 8 til 9 inches etter det første året av planting har gått. Du kan ikke høste to år asparges i det første året fordi fremtidige asparges spyd vil bli produsert fra utvidet knopper på kronen. Å høste, snap 7 til 9 inches av med bypass sakser.

Tips og advarsler


  • For å finne ut om jorda er for tørr og må vannes, føler de tre øverste inches av skitt med fingeren. Vann hvis jorda er tørr, men la jorda tørke ut mellom vanning.
  • Hold en kalender med innhøstingen dato etter den andre vokser år for å unngå å glemme når man skal høste asparges.