Hovudside

Ærbar treet Berry Urter for Mares

by Walther

Ærbar treet Berry Urter for Mares

En av de høyeste komplimenter ryttere bruker for å beskrive en bestemt kvinnelig hest er at hun ikke er "mareish." Nøyaktig hva mareish midler kan variere, men det vanligvis refererer til humørsvingninger, vanskelige hormonelle sykluser og en manglende evne til å konsentrere seg når i sesongen. Chasteberries kan lette noen av disse problemene samtidig er trygge å bruke. Mare eiere kan velge fra kommersielle kosttilskudd som inneholder chasteberries eller mate selve urten.

Chasteberry


For tusenvis av år, Chasteberry, Agnus castus, har blitt brukt av kvinner som lider av menstruasjonssmerter, premenstruelt syndrom, andre problemer med mensen og for morsmelk produksjon stimulering. Hos mennesker er det også brukt for akne behandling og infertilitet. I hopper, det tjener et lignende formål på forplantningssystemet, minske virkningene av varmesyklusen. Mennesker kan konsumere chasteberry i flytende eller pulverform, men for hester i pulverform råder. Verken gravide eller gravide hopper bør ta chasteberry.

Hopper og PMS


Som kvinner, kan hoppene lider av premenstruelt syndrom. Eieren eller låven manager kan vanligvis kjenne igjen symptomene: moodiness, manglende evne til å fokusere på arbeid, aggresjon, depresjon og fysiske problemer på grunn av kramper. Fôring chasteberry jevnlig kan lindre disse symptomene, slik at hoppen å konsentrere seg om arbeid og opplæring. Det kan være spesielt nyttig for hopper som konkurrerer i noen disiplin, tillater hoppen å utføre til hennes høyeste nivå av atletisk evne uten PMS hindring.

Administrasjon


Begynne å gi hoppa chasteberry pulver på senvinteren, før de fleste hopper begynne å gå inn i sesongen. Bland pulveret på med fôr. Hvis hun ikke vil spise den, prøve å skjule smaken ved å blande det inn i fuktig sukkerbete eller moste våte alfalfa og hay kuber. Mate chasteberry utover våren til sent på høsten, når de fleste hopper slutte å ha regelmessige varmesykluser. Chasteberry er vanligvis trygt uten alvorlige bivirkninger. Mate ca 15 g daglig til gjennomsnittet mare, justere mengden for ponnier eller større hoppene.

Chasteberry Kilder


Kommersielle kosttilskudd som inneholder chasteberry kan kjøpes på lokale fôr butikker eller bestilles online. Mare Eiere kan også få chasteberry fra leverandører som selger bulk urter. Som med alle supplement, ta kontakt med veterinær før fôring chasteberry. Chasteberry er også gitt til hester, ikke bare hopper, for å lindre symptomer på Cushings sykdom. Urten påvirker også hypofysen sammen med livmoren.